Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζέστη όταν εργάζεστε

Τι πρέπει να κάνουν εργοδότες και εργαζόμενοι


ΥΓΕΙΑ
17:53
30/05/2012
Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζέστη όταν εργάζεστε
2
loading

Οι εργοδότες πρέπει να επιτρέπουν στους εργαζομένους να ξεκουράζονται κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους, όταν έχει πολύ ζέστη και καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες, αναφέρει πρόσφατη έρευνα επιστημόνων.

Η έρευνα αναφέρει ακόμη ότι το προσωπικό θα έπρεπε να μπορεί να φορά και σορτς στον εργασιακό χώρο, ενώ τα ταβάνια στις αίθουσες πρέπει να είναι βαμμένα άσπρα.

Ερευνητές από το University College London προτείνουν μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!

Έτσι λοιπόν, τα ταβάνια πρέπει να είναι βαμμένα λευκά για να αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία και να «δροσίζουν» τα κτίρια.

Οι επιστήμονες προτείνουν ακόμη ότι στις πόλεις θα πρέπει να αυξηθούν οι χώροι πρασίνου, όπως πάρκα και κήποι, ώστε να μειώνεται η θερμοκρασία ενώ ταυτόχρονα οι κάτοικοι μπορούν να απολαμβάνουν τους χώρους αναψυχής και να τους δίνεται η ευκαιρία να καλλιεργούν και διάφορα τρόφιμα.

Η επικεφαλής της μελέτης, Yvonne Rydin, δήλωσε στη Daily Telegraph ότι οι άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη.

Οι εργοδότες πρέπει να είναι ευέλικτοι στα ωράρια εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να πηγαίνουν πιο νωρίς στη δουλειά τους, πριν ακόμη ανέβει πολύ η εξωτερική θερμοκρασία και να τους επιτρέπουν να κάνουν διάλειμμα τις ώρες που σημειώνονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες.

Συνιστά ακόμη να μην τους αναγκάζουν να φορούν γραβάτες και σακάκια και να υπάρχει πάντα πρόσβαση σε δροσερό νερό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar rocky21

    ΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΕ ΑΥΤΑ;;;;;;;ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΩ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ;;;;ΘΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ Η ΘΑ ΜΟΥ ΦΟΡΕΣΕΙ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ;;; ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!!!!!!!!!!!!

  2. avatar Δημήτρης

    Γίνεσαι δημόσιος υπάλληλος καί πηγαίνεις θάλασσα καί ο μισθός μαζί με το επίδομα .....έγκαιρης προσέλευσης πέφτει κανονικά. Ψηφίζουμε σύριζα καί λύθηκε το πρόβλημα, ας δουλέψουν οι άλλοι..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει