Κατά 50% αυξήθηκαν την τελευταία πενταετία οι παχύσαρκοι Ρώσοι

Προβληματισμός στους επιστήμονες από τη νέα αρνητική τάση της σύγχρονης ρωσικής κοινωνίας


ΥΓΕΙΑ
3:51
05/05/2018
Κατά 50% αυξήθηκαν την τελευταία πενταετία οι παχύσαρκοι Ρώσοι
loading

Η παχυσαρκία είναι μια νέα αρνητική τάση της σύγχρονης ρωσικής κοινωνίας σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Υγείας, το οποίο κατέγραψε μια αύξηση της τάξεως του 50% των παχύσαρκων ατόμων μέσα στο διάστημα της τελευταίας πενταετίας. Παράλληλα όμως κατέγραψε και μια θετική τάση σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των Ρώσων που γυμνάζονται ή αθλούνται έφθασε το 34,2%.

«Στα τελευταία πέντε χρόνια (2011-2016) ο δείκτης των παχύσαρκων ατόμων αυξήθηκε κατά 45,4%, δηλαδή από τα 856,5 παχύσαρκα άτομα ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού έφθασε στα 1245,5 άτομα ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας.

Ο Σεργκέι Μποϊτσόφ, αρμόδιος του τμήματος προληπτικής ιατρικής του ρωσικού υπουργείου Υγείας, δηλώνει ότι τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε στατιστικά δεδομένα που δείχνουν ότι η παχυσαρκία εντοπίζεται κατά την διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων που κάνει ο κόσμος, και «ως παράγοντας κινδύνου όλο και πιο συχνά αναφέρεται στις διαγνώσεις».

Παράλληλα το 2016 ο αριθμός των ατόμων που γυμνάζεται ή αθλείται συστηματικά έφθασε το 34,2%.

Ο Μποϊτσόφ επεσήμανε επίσης ότι πιο ακριβή στοιχεία για την παχυσαρκία θα προκύψουν από τις επιδημιολογικές έρευνες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει