Αν έχετε αυτές τις μικρές τρυπίτσες γύρω από τα αυτιά… κανένας λόγος ανησυχίας

Ένα σχετικά σπάνιο ανθρώπινο φαινόμενο λειτουργεί ως υπόμνηση του παρελθόντος μας


ΥΓΕΙΑ
19:04
12/03/2018
Αν έχετε αυτές τις μικρές τρυπίτσες γύρω από τα αυτιά… κανένας λόγος ανησυχίας
2
loading

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας παράξενος τόπος, καθώς εκεί που είναι για όλους το ίδιο, καταλήγει κάτι ολότελα διαφορετικό για τον καθένα.

Όπως μαθαίνουμε πια, κάπου 1 στους 100 ανθρώπους έχει μια μικρή τρυπούλα δίπλα στο αυτί του (σε κάποιες χώρες μάλιστα το ποσοστό σκαρφαλώνει ακόμα και στο 10%). Κάτι αρκούντως σπάνιο, όλο και κάποιον θα ξέρετε όμως που το έχει. Και είναι μια χαρά ο άνθρωπος, καθώς ο λόγος για την ύπαρξή της είναι απλό απομεινάρι του παρελθόντος!

Αυτές οι τρυπίτσες βρίσκονται συνήθως εκεί που το αυτί προσαρμόζεται στο κεφάλι και η επιστήμη το ξέρει αυτό ήδη από το 1864, όταν ο Van Heusinger γινόταν ο πρώτος που τις παρατηρούσε επιστημονικά. Μπορεί να είναι και στα δύο αυτιά ή μόνο στο ένα.

csrwgb94

Κι ενώ κάποιοι πολιτισμοί τις θεωρούν απόδειξη για κάτι μεταφυσικό (στην Αιθιοπία, για παράδειγμα, είναι σημάδι πλούτου), η εξήγησή τους είναι απλή και ταπεινή. Για το μεγαλύτερο μέρος της επιστήμης, δεν είναι παρά κληρονομικά ψεγάδια που αναπτύσσονται κατά την κύηση, μια μερίδα εξελικτικών βιολόγων τις θεωρούν όμως «εξελικτικά απομεινάρια από τα βράγχια των ψαριών»!

Αυτό είπε ο βιολόγος Neil Shubin στο Business Insider, υπενθυμίζοντας δηλαδή πως κάποτε ήμασταν ψάρια…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Σκορακι

    Τελικα τι ειμασταν πριν γινουμε ανθρωποι...ψαρια,χιμπατζηδες η κατσαριδες;μαλον τιποτα απ ολα αυτα.

    1. avatar Μήτσος Μήτσος

      Διάβασε κανένα βιβλίο βιολογίας. Δεν ήσουνα τίποτα πριν γίνεις άνθρωπος. Δεν προέρχεσαι από ψάρια χιμπατζήδες και κατσαρίδες. Έχεις κοινούς προγόνους με τα ψαρια τους χιμπατζήδες και τις κατσαρίδες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει