Αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακής νόσου, διαβήτη και εγκεφαλικών επεισοδίων παρουσιάζουν, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, κάποιες επαγγελματικές ιδιότητες, που περιλαμβάνουν τις μεταφορές, τα τρόφιμα και την γεωργία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Diabetes Care, οι εργαζόμενοι στους παραπάνω επαγγελματικούς κλάδους παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης του μεταβολικού συνδρόμου.

Το μεταβολικό σύνδρομο αναφέρεται σε μια ομάδα παραγόντων κινδύνου όπως ο διαβήτης, η καρδιακή νόσος και το εγκεφαλικό επεισόδιο (περιλαμβανομένης της κοιλιακής παχυσαρκίας, της υπέρτασης, του υψηλού σακχάρου, της μειωμένης HDL χοληστερόλης και των αυξημένων τριγλυκεριδίων).

Το σύνδρομο διαγιγνώσκεται όταν το άτομο έχει τρεις ή περισσότερους από τις προαναφερόμενες παθήσεις και η αμερικανική μελέτη National Health and Nutrition Examination Survey έδειξε ότι το μεταβολικό σύνδρομο διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αιτία μπορεί να είναι το μη σταθερό ωράριο εργασίας και ο κακός ύπνος, ή το εργασιακό στρες.