Με οξύ αναπνευστικό πρόβλημα βρίσκεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων μια 50χρονη η οποία προσεβλήθη από τον ιό Η1Ν1. Η ασθενής είχε μείνει αρκετές μέρες στο σπίτι της με υψηλό πυρετό, αδυναμία, κακουχία.

Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης στον νομό Χανίων, που, σύμφωνα με τους γιατρούς, αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Η διευθύντρια της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων Θεοχαρούλα Μυλωνάκη, επιβεβαίωσε ότι παρατηρείται έξαρση του ιού, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει ακόμη δεκαπέντε ημέρες.

«Έχουμε περιστατικά, που άλλοτε είναι πιο βαριά και χρειάζονται να νοσηλευθούν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και άλλοτε είναι ήπια κρούσματα που δεν διατρέχουν κίνδυνο. Φέτος πολύς κόσμος δεν είχε εμβολιαστεί και μάλιστα δεν πήρε και τα μέτρα που έπρεπε» είπε η κ. Μυλωνάκη.

Μέχρι στιγμής στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων έχουν νοσηλευθεί περισσότερα από δέκα ήπια περιστατικά από τον ιό Η1Ν1, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είχε εισαχθεί ένας ακόμη μεσήλικας, του οποίου η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε βελτίωση και πήρε εξιτήριο.

Τα θύματα από τον Η1Ν1 έχουν φτάσει τα 119, ενώ σήμερα στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ η εβδομαδιαία συνάντηση εργασίας για την πορεία της εποχικής γρίπης.

Πηγή: χανιώτικα νέα