Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια που η αμερικανική κυβέρνηση επεμβαίνει σ το θέμα διατροφής των μαθητών. Έκανε λοιπόν έκκληση για αλλαγές στα γεύματα που χορηγούνται στα παιδιά στα σχολεία με αποτέλεσμα να περιοριστεί η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε λιπαρά, αλάτι και άλλα βλαβερά για την υγεία συστατικά.
Στόχος είναι τα 32 εκατομμύρια παιδιά που τρέφονται καθημερινά στα σχολεία να αποκτήσουν πιο σωστές διατροφικές συνήθειες και να συνηθίσουν να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Η είδηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους διατροφολόγους καθώς θεωρούν ότι είναι ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας που είναι ιδιαίτερα έντονο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών, περίπου το 17% των παιδιών και των εφήβων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι παχύσαρκοι, ποσοστό που έχει τριπλασιαστεί συγκριτικά με τα άτομα της προηγούμενης γενιάς. Τα υπέρβαρα παιδιά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν υψηλή πίεση και χοληστερόλη.