Το μέγεθος του πέους απασχολεί συχνά τον αντρικό πληθυσμό και αρκετοί αναζητούν τρόπους να μεγαλώσει το μόριο τους, θεωρόντας ότι με αυτό τον τρόπο θα απολαύσουν περισσότερο το σεξ ή ότι θα έχουν επιτυχίες στο κρεβάτι.

Ο σύμβουλος σεξουαλικής ιατρικής, Kevan Wylie, μίλησε στην The Sun και παρουσίασε τρόπους με τους οποίους μπορεί να μεγαλώσει το πέος, με ορισμένες πρακτικές να είναι εφαρμόσιμες και στο σπίτι.

1.«Σωσίβιο» γύρω από την κοιλιά

Το περίφημο «σωσίβιο» γύρω από την κοιλιά μπορεί να επιρεάσει με ψυχολογικό τρόπο το μέγεθος του πέους, επειδή το κάνει να φαίνεται μικρότερο.

Παράλληλα, αρκετοί άνδρες θεωρούν πως το σώμα τους είναι άσχημο, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν στο μυαλό τους αυτή την εικόνα και στο μόριο. Λίγη δίαιτα σε συνδυασμό με γυμναστική που θα κάψει το λίπος λοιπόν, μπορεί να προσδώσει μερικούς ψυχολογικούς πόντους.

2.Τριμάρισμα ή ξύρισμα της τρίχας

Ορισμένοι άντρες διατηρούν στα γεννητικά όργανα, αλλά η έντονη τριχοφυΐα μπορεί να κάνει το πέος να φαίνεται μικρότερο.

Έτσι, ένα τριμάρισμα ή ξύρισμα της τρίχας (αναλόγως τον σωματότυπο) μπορεί να ωφελήσει ιδιαίτερα την εικόνα.

3.Φυσική κατάσταση

Ο Kevan Wylie αναφέρει ότι αρκετές φορές το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στο μέγεθος του πέους, αλλά στην γενική εικόνα της φυσικής κατάστασης του άνδρα.

Κάποιος που θεωρεί ότι έχει άσχημο σώμα, αυτόματα θα νομίζει ότι αντιμετωπίζει και πρόβλημα στο πέος του, με τον ειδικό να προτείνει λοιπόν γυμναστική και σωστή διατροφή.

4.Αντλία πέους

Η αντλία πέους είναι μια αμφιλεγόμενη πρακτική, γιατί δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι συμβάλλει στην επιμήκυνση. Ωστόσο, τραβάει αίμα στο πέος και το κάνει να διογκώνεται, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε πλήρης στύση και να μοιάζει μεγαλύτερο.

Εντούτοις, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί η συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους ιστούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στυτική δυσλειτουργία.

5.Επεκτάσεις

Τα επεκτατικά πέους είναι εργαλεία που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ενός βάρους ή ενός μικρού εκτεινόμενου πλαισίου στο χαλαρό πέος για να το τεντώσει. Ουσιαστικά τεντώνεται η σάρκα και πρέπει να γίνεται για αρκετές ώρες κάθε μέρα για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.

Χρειάζεται προσοχή όμως, γιατί είναι εύκολο να προκληθεί κάποιος τραυματισμός και σε μερικές περιπτώσεις η ζημιά να είναι σοβαρή.

6.Jelqing

Το Jelqing είναι παρόμοιο με τα επεκτατικά πέους, μόνο που σε αυτή την περίπτωση ο άνδρας χρησιμοποιεί τον αντίχειρα και τον δείκτη για να αυξήσει το μήκος.

Το πέος πρέπει να είναι χαλαρό και να το τραβάει προς τα κάτω για αρκετό χρονικό διάστημα.

Βέβαια, θέλει προσοχή, γιατί μπορεί να τραυματιστεί το μόριο, ενώ δεν έχει αποδειχθεί ότι πράγματι λειτουργεί.

7.Fillers

Όπως υπάρχουν τα fillers που δίνουν μέγεθος στα χείλη, έχουν δημιουργηθεί αντίστοιχα και για το πέος.

Πρόκειται για εκχύλιση λίπους στο μόριο από άλλα μέρη του σώματος, αλλά οι γιατροί συνιστούν να αποφεύγεται αυτή η πρακτική, γιατί μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια παραμόρφωση εάν το λίπος δεν κατανέμεται σωστά.

8.Χειρουργείο

Ο πιο ασφαλής και αποδεδειγμένος επιστημονικά τρόπος για μεγαλώσει το πέος είναι το χειρουργείο, όπου οι γιατροί μπορεί να προσδώσουν έως και τρία εκατοστά παραπάνω.

Συγκεκριμένα, κόβουν τον σύνδεσμο που συνδέει το πέος στο ηβικό οστό και να κάνουν ένα μόσχευμα δέρματος για να δώσουν επιπλέον μήκος. Έτσι, προσδίδει περισσότερα εκατοστά, αλλά μπορεί να κάνει και την στύση πιο χαλαρή και το σεξ άβολο.

9.Λοσιόν πέους

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα με χάπια ή λοσιόν που υπόσχονται «θαύματα με μια μόλις εφαρμογή».

Η Dr Sarah Brewer, ιατρική διευθύντρια στο Healthspan, ξεκαθαρίζει ότι τα χάπια δεν λειτουργούν και πρέπει να αποφεύγονται, γιατί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Εντούτοις, συνιστά τις λοσιόν αν είναι πιστοποιημένες από επίσημο φορέα, όχι γιατί μεγαλώνουν το πέος, αλλά επειδή δημιουργούν εξοικείωση μεταξύ του άνδρα και του μορίου του. Έτσι, το άτομο μπορεί να θεωρεί φυσιολογικό το μέγεθος στο πέος ή και μεγαλύτερο, σε περίπτωση που ξεπεράσει την ανασφάλεια για το μέγεθος.