Η Νότια Κορέα ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι διακόπτει τις εισαγωγές γερμανικού χοιρινού κρέατος-η πρώτη χώρα που αντιδρά κατ’ αυτόν τον τρόπο-μετά το σκάνδαλο μόλυνσης με διοξίνη, μέτρο το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε υπερβολικό, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

«Οι Νοτιοκορεάτες μάς ενημέρωσαν ότι διακόπτουν τις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από τη Γερμανία. Απ, ό,τι γνωρίζουμε είναι η πρώτη χώρα που αντιδρά κατ΄αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Φρεντερίκ Βενσάν, εκπρόσωπος του επιτρόπου για την Υγεία, Τζον Ντάλι.

Πάντως, οι Βρυξέλλες θεωρούν την αντίδραση της Σεούλ υπερβολική.

«Είναι μια απόφαση υπερβολική σε σχέση με αυτό που συμβαίνει στη Γερμανία, αλλά θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε με τους Νοτιοκορεάτες για να τους καθησυχάσουμε», τόνισε ο Βενσάν και υπογράμμισε ότι «στην Ε.Ε. καμία χώρα δεν έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα».

Σύμφωνα με τον Βενσάν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι δεν υπάρχει λόγος να απαγορευτούν οι εξαγωγές γερμανικού κρέατος ή προϊόντων από τη Γερμανία «γιατί οι φάρμες είναι αποκλεισμένες όπως και τα προϊόντα τους εν αναμονή των αναλύσεων».