Χειμώνας στο σπίτι! Ποια είναι η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε τις δύο αυτές λέξεις; Μα φυσικά το αναμμένο τζάκι που δεσπόζει στο καθιστικό και ζεσταίνει το χώρο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί θαλπωρή και ομορφιά. Εκτός όμως από την παραπάνω ειδυλλιακή εικόνα, το θέμα τζάκι έρχεται μαζί με προβληματισμούς για τον ιδιοκτήτη. Προβληματισμούς όπως εάν αξίζει οικονομικά σαν λύση θέρμανσης, ο κόπος που συνεπάγεται η λειτουργία του, ποια είναι τα αξεσουάρ που πρέπει να το συνοδεύουν και πολλά ακόμη. Η αλήθεια είναι πως οι προβληματισμοί αυτοί, αν και λογικοί, δεν συνεπάγονται ότι πρέπει να στερηθούμε την ομορφιά του τζακιού. Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα πολλές. Αρκεί να απευθυνθούμε σε ανθρώπους που γνωρίζουν όσα έχουν να κάνουν με το τζάκι και θα μας συμβουλεύσουν κατάλληλα. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι πώλησης των καταστημάτων Leroy Merlin διαθέτουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία ώστε να μας εξηγήσουν τα πάντα για κάθε προϊόν που σχετίζεται με το τζάκι. Η απάντηση στο βασικότερο ερώτημα που έχει να κάνει με τη χρήση του τζακιού ως ένας οικονομικός και αποδοτικός τρόπος θέρμανσης, ονομάζεται ενεργειακό τζάκι. Πρόκειται για την πλέον εξελιγμένη μορφή του παραδοσιακού τζακιού, καθώς χάρη στην ειδική επένδυσή του, προσφέρει υψηλή ενεργειακή απόδοση και μπορεί να ζεστάνει ακόμη και μεγάλους χώρους, άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων. Μάλιστα ορισμένα μοντέλα ενεργειακών τζακιών μπορούν να συνδεθούν με την εγκατάσταση καλοριφέρ παρέχοντας έτσι άμεση θέρμανση σε όλο το σπίτι.

entzk3
Τζάκι κασέτα INVICTA 700 Selenic 14 kW
Συνοψίζοντας λοιπόν, όσοι αγαπούν το τζάκι, αγαπούν όμως και την τσέπη τους, μπορούν να προμηθευτούν κάποιο ενεργειακό τζάκι από τη μεγάλη γκάμα των Leroy Merlin, αφού βέβαια πρώτα μιλήσουν με τους συμβούλους των καταστημάτων για να επιλέξουν το κατάλληλο για τις ανάγκες τους.
entzk2
Τζάκι κασέτα INVICTA 700 Prismatique Turbo 14 kW
Εάν πάλι δεν επιθυμείτε να προχωρήσετε στην αγορά ενός ενεργειακού τζακιού, αλλά ψάχνετε τρόπο να βελτιώσετε την απόδοση του κλασσικής εστίας, στα Leroy Merlin θα βρείτε ειδικά αερόθερμα τζακιού που αυξάνουν τη θερμότητα και μειώνουν την κατανάλωση. Εύκολες στην τοποθέτηση, οι συσκευές αυτές εκμεταλλεύονται τις απώλειες θερμότητας προς την καμινάδα, μετατρέποντάς την σε πολύτιμη ζέστη στον χώρο σας με λίγα ξύλα.
entzk1
Αερόθερμο τζακιού ECOHOT
Ας προχωρήσουμε τώρα στο άλλο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες τζακιού και είναι ο «πονοκέφαλος» του καθαρισμού του, αλλά και ο μπελάς με τη λειτουργία του. Η τεχνολογία είναι στο πλευρό μας για να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε απ’ όλα αυτά, κρατώντας μόνο τη ζεστασιά και τη χαρά του αναμμένου τζακιού. Η λίστα δεν έχει τελειωμό: Βάσεις ξύλων, αλλά και τρόλεϊ μεταφοράς τους. Ακόμη και… σκούπες στάχτης και ειδικά καθαριστικά καμινάδας! Στα καταστήματα Leroy Merlin μπορούμε να βρούμε πλήθος συσκευών που θα κάνουν τη χρήση τζακιού παιχνιδάκι.
entzk7
Καλάθι για ξύλα ΒΙΟΜΕΤΑΛ και τρόλεϊ μεταφοράς
entzk4
Σκούπα στάχτης PRACTYL 800W με κάδο 15L
Τα αξεσουάρ που πλαισιώνουν το τζάκι δεν τελειώνουν όμως εδώ, αφού μια σειρά προϊόντων μπορούν να ομορφύνουν την εστία και μαζί το σαλόνι, ενώ ταυτόχρονα να μας διευκολύνουν. Μεταξύ άλλων στα καταστήματα Leroy Merlin θα βρείτε σετ εργαλείων σε πλήθος αποχρώσεων, πανέμορφα καλύμματα, αλλά και καλάθια για ξύλα με μοντέρνο design. Επιπλέον, σχάρες πάνω στις οποίες τοποθετούνται τα ξύλα, καθώς και καστανιέρες για να εκμεταλλευτείτε με πολλούς τρόπους τη φωτιά.
entzk8
Σετ εργαλείων 66 cm μαύρο και καλάθι για ξύλα ΒΙΟΜΕΤΑΛ
entzk
Πρόσοψη/κάλυψη και καστανιέρα
Τέλος, στα Leroy Merlin θα βρείτε και την απαραίτητη πρώτη ύλη για τη φωτιά, δηλαδή καυσόξυλα και προσανάμματα κάθε τύπου.
entzk5
Καυσόξυλα οξιά σε παλέτα 1,4m³, προσάναμμα σπίρτο και εμποτισμένο δαδί
Με άλλα λόγια, ό,τι μπορεί να χρειαστούμε ή να καταλάβουμε πως εν τέλει χρειαζόμαστε για το τζάκι, βρίσκεται στα καταστήματα Leroy Merlin.