Χαλαρά απογεύματα στο σαλόνι με φίλους, οικογενειακά μαγειρέματα στην κουζίνα και στιγμές χαλάρωσης στο υπνοδωμάτιο. Το σπίτι μας θέλουμε να το ζούμε στο έπακρο μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή μαζί τους. Για αυτό το τελευταίο που θέλουμε είναι ο παγωμένος χώρος και τα κρύα δωμάτια να χαλάνε τις στιγμές μας. Πώς μπορούμε όμως να κρατήσουμε το χειμώνα έξω από το σπίτι; Κι ακόμη πώς μπορούμε να ξέρουμε ποιο είδος θέρμανσης είναι κατάλληλο για κάθε δωμάτιο του σπιτιού; Όσο κι αν η αναζήτηση μεθόδου θέρμανσης μας φαίνεται… βουνό, ας δούμε τις επιλογές που έχουμε για κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Καθιστικό

sgoh3 Το καθιστικό είναι το δωμάτιο του σπιτιού που περνάμε ίσως τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Για να εξασφαλίσουμε τη ζέστη και τη θαλπωρή που θέλουμε να μας προσφέρει μπορούμε να επιλέξουμε να βάλουμε φορητή θέρμανση, σταθερή θέρμανση ή κλιματισμό.

1. Φορητή θέρμανση

Οι ηλεκτρικές θερμάστρες χαλαζία υπόσχονται πως θα μας ζεστάνουν γρήγορα και οικονομικά, καθώς προσφέρουν υψηλή απόδοση θέρμανσης και χαμηλή κατανάλωση ενώ ταυτόχρονα διατίθενται στις πιο οικονομικές τιμές. Οι θερμοπομποί προσφέρουν ιδανική λύση για άμεση, οικονομική και υγιεινή θέρμανση κάθε χώρου. Βασίζονται σε ηλεκτρική αντίσταση για θέρμανση παρόλα αυτά εξοπλίζονται με εξελιγμένα συστήματα όπως τη λειτουργία Mica. Με αυτόν τον τρόπο διαχέουν αρμονικά και με φυσικό τρόπο τον αέρα στο χώρο και είναι κατάλληλοι για χρήση από άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και σε δωμάτιο με βρέφος.

hjfidoj1
Θερμοπομπός ATLANTIC 1500 W
Τα καλοριφέρ λαδιού αποτελούν μια εύκολη, οικονομική και άμεση λύση που παρέχουν αυτονομία και ασφάλεια, ενώ στα πλεονεκτήματά τους μπορούμε να προσθέσουμε την αθόρυβη λειτουργία και την ίση κατανομή της θερμότητας. Οι σόμπες αερίου ζεσταίνουν οικονομικά το χώρο, είναι εύκολες στη χρήση και προσφέρουν αυτονομία.

2. Σταθερή θέρμανση

Οι ξυλόσομπες μας παρέχουν όλα τα οφέλη της παραδοσιακής θέρμανσης με ξύλο και σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνολογία ζεσταίνουν αποδοτικά και οικονομικά το χώρο. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ξυλόσομπες και ξυλόσομπες με φούρνο. Αν θέλουμε να συνδυάσουμε εμφάνιση και οικονομία οι σόμπες με pellet αποτελούν ό,τι πιο εξελιγμένο έχει να προσφέρει ο χώρος της θέρμανσης. Το pellet είναι οικολογικό καύσιμο που τοποθετείται στις ειδικές σόμπες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική και απόδοση.

hjfidoj2
Σόμπα πέλλετ QLIMA FIORINA 74 7,45 kW
Τα μαντεμένια τζάκια αποτελούν μια ακόμη σύγχρονη λύση θέρμανσης, καθώς επενδύονται εσωτερικά και στην πρόσοψη με μαντέμι εξασφαλίζοντας υψηλή ενεργειακή απόδοση, ώστε να μπορεί να ζεστάνει ακόμη και χώρους άνω των 100 τετραγωνικών. Τα θερμαντικά σώματα είναι μια κλασική επιλογή που διανέμουν ομοιόμορφα τη θέρμανση στο σπίτι χαρίζοντάς μας υψηλή απόδοση και ποιότητα.

3. Κλιματισμός

Τα κλιματιστικά αποτελούν οικονομική λύση για τη θέρμανση του σπιτιού το χειμώνα και η χρήση τους είναι ιδιαίτερα ευέλικτη, καθώς μπορούμε να επιλέξουμε να ζεστάνουμε τα δωμάτια που επιθυμούμε. Αν πάλι θέλουμε να ρυθμίσουμε το επίπεδο υγρασίας στο καθιστικό μας και να αποφύγουμε ακολούθως το σχηματισμό μούχλας, οι αφυγραντήρες είναι η απάντηση στο πρόβλημα μας, καθώς δημιουργούν ένα υγιεινό και ευχάριστο περιβάλλον στο χώρο.

hjfidoj3
Αφυγραντήρας TESY DHF10CEL 245W

Κουζίνα

sdohgisoΗ κουζίνα είναι ο χώρος όπου απολαμβάνουμε τον πρώτο καφέ της ημέρας και πειραματιζόμαστε με συνταγές και υλικά. Χρειάζεται επομένως την απαραίτητη ζεστασιά για να μπορούμε να… δημιουργούμε ελεύθερα. Μπορούμε να επιλέξουμε να βάλουμε φορητή θέρμανση, σταθερή θέρμανση ή κλιματισμό.

1. Φορητή θέρμανση

Τα καλοριφέρ λαδιού και οι σόμπες αερίου αποτελούν μια καλή και οικονομική επιλογή όπως αναφέρθηκε και πάνω. Επιπρόσθετα, οι σόμπες κηροζίνης προσφέρουν μεγάλη απόδοση, ποιότητα, αλλά και αυτονομία και έχουν το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους, το οποίο είναι ελεγχόμενο και σταθερό.

2. Σταθερή θέρμανση

Οι ξυλόσομπες με φούρνο ζεσταίνουν αποδοτικά και οικονομικά την κουζίνα μας, ενώ με τις ξυλόσομπες μασσίνα παράλληλα μαγειρεύουμε το φαγητό μας εξοικονομώντας κόστος και χρόνο. Οι ξυλόσομπες ζεσταίνουν αποδοτικά και οικονομικά την κουζίνα μας, ενώ με τις ξυλόσομπες με φούρνο ή μασίνα παράλληλα μαγειρεύουμε το φαγητό μας εξοικονομώντας κόστος και χρόνο.

hjfidoj4
Σόμπα ξύλου GFC 7 7kW
Για υψηλή απόδοση και ποιότητα τα θερμαντικά σώματα είναι μια κλασική επιλογή που διανέμουν ομοιόμορφα τη θέρμανση στο σπίτι.

3. Κλιματισμός

Όπως ακριβώς και το καθιστικό μπορούμε να επιλέξουμε να ζεστάνουμε την κουζίνα μας με κλιματιστικά που αποτελούν ιδιαίτερα οικονομική λύση.

Υπνοδωμάτιο

sgoh4Ο προσωπικός μας χώρος θέλουμε να είναι όσο πιο ζεστός γίνεται για να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε όσο καλύτερα γίνεται τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Μπορούμε να επιλέξουμε να βάλουμε φορητή θέρμανση, σταθερή θέρμανση ή κλιματισμό.

1. Φορητή θέρμανση

Μια από τις πιο οικονομικές λύσεις που μπορούμε να επιλέξουμε είναι τα αερόθερμα και τα κεραμικά αερόθερμα, που βασισμένα σε μια κεραμική πλάκα, εκπέμπουν θερμό αέρα γρήγορα και αποτελεσματικά, με ακόμη πιο μειωμένο κόστος. Παράλληλα, μια εναλλακτική λύση είναι οι ηλεκτρικές θερμάστρες χαλαζία που μας ζεστάνουν γρήγορα και οικονομικά, χάρη στην υψηλή θερμαντική τους απόδοση και τη χαμηλή τους κατανάλωση, ενώ ταυτόχρονα διατίθενται στις πιο οικονομικές τιμές. Οι θερμοπομποί αποτελούν μια αξιόπιστη λύση, όπως και τα καλοριφέρ λαδιού που μας παρέχουν αυτονομία και ασφάλεια.

hjfidoj5
Καλοριφέρ λαδιού EQUATION 1900 W

2. Σταθερή θέρμανση

Με υψηλή απόδοση και ποιότητα, τα θερμαντικά σώματα καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες μας για ένα ζεστό υπνοδωμάτιο.

3. Κλιματισμός

Τα κλιματιστικά και οι αφυγραντήρες μας δίνουν τη δυνατότητα να ζεστάνουμε το χώρο προσφέροντας παράλληλα σημαντική οικονομία.

Μπάνιο

sgoh1Ποιος από εμάς δεν απολαμβάνει ένα καυτό, χαλαρωτικό αφρόλουτρο, ιδιαίτερα όταν η θερμοκρασία έξω είναι χαμηλή. Το μπάνιο μας θέλουμε να είναι ζεστό αλλά παράλληλα όμορφο και λειτουργικό. Τα θερμαντικά σώματα λουτρού, είτε ηλεκτρικά είτε συνδεδεμένα με την κεντρική θέρμανση, φροντίζουν να ζεσταίνουν το λουτρό και τις πετσέτες μας, ενώ παράλληλα διακοσμούν το χώρο.

hjfidoj6
Πετσετοκρεμάστρα CELCIA 90 W
Μπορούμε ακόμη να επιλέξουμε και αερόθερμα, καθώς ζεσταίνουν γρήγορα τον χώρο, μεταφέρονται εύκολα, αποτελούν ιδανική λύση για μικρά δωμάτια και παράλληλα είναι τα πιο οικονομικά. Στα Leroy Merlin μπορούμε να βρούμε πολλές ακόμη σύγχρονες μεθόδους θέρμανσης για να ζεστάνουμε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, με επιλογές που καλύπτουν όλες τις ανάγκες μας. Παράλληλα, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι πώλησης των καταστημάτων Leroy Merlin έχουν την τεχνογνωσία να μας εξηγήσουν ποια είναι η ιδανική λύση θέρμανσης για να πετύχουμε τη μέγιστη οικονομία. Το μόνο που μένει είναι να επιλέξουμε ανάμεσα στις επιλογές που μας προσφέρουν τα Leroy Merlin για να… απολαύσουμε το χειμώνα όσο πιο ζεστά γίνεται.