Επτά νεκροί και οκτώ διασωθέντες είναι μέχρι τώρα ο απολογισμός από την επιχείρηση των λιμενικών στη θαλάσσια περιοχής της Μυτιλήνης. Οι λιμενικοί αναζητούν ακόμη δύο αγνοούμενους.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα όταν το λιμενικό ενημερώθηκε για ανατροπή λέμβου στη θαλάσσια περιοχή του Κόρακα. Άμεσα δύο περιπολικά σκάφη, ένα αμπέκιν, δύο παραπλέοντα σκάφη αλλά και ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα, άρχισαν τις έρευνες που συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα.

Ο απολογισμός είναι 7 νεκροί, 8 διασωθέντες και δύο αγνοούμενοι, μιας και οι μετανάστες που έχουν διασωθεί είναι σοκαρισμένοι και δεν μπορούν να θυμηθούν πόσα άτομα ήταν πάνω στη λέμβο που ανατράπηκε.

Όπως έγινε γνωστό τις πρώτες ώρες των ερευνών έγινε η περισυλλογή των 5 πρώτων σορών και λίγο πριν τις 8.00 το λιμενικό περισυνέλεξε ακόμα δύο σορούς στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κόρακα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, οι άτυχοι μετανάστες ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια μαζί με τον διακινητή που είχαν πληρώσει. Κάποια στιγμή εκείνος τους εγκατέλειψε και έμειναν μόνοι και αβοήθητοι στη λέμβο που ανατράπηκε.

Οι μετανάστες που έχουν διασωθεί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού για εξετάσεις αλλά και για ψυχολογική υποστήριξη. Οι έρευνες συνεχίζονται και εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.