Απεργία πείνας άρχισαν δεκατρείς κρατούμενοι μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Όπως καταγγέλλουν, την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, λίγο μετά τις 22:00 αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Πειραιά χτύπησε τρεις κρατουμένους.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταδικάζει τις επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών και σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Συγκεκριμένα έβγαλε έξω από το χώρο κράτησης τους Ντιλαβέρ Χουσείν και Μοχάμεντ Αμπαντ και τους χτύπησε με κλωτσιές και γροθιές.

Μάλιστα, έβαλε άλλον κρατούμενο με το όνομα Καντίρ να τους χτυπήσει! Όταν ο Καντίρ είπε “δεν μπορώ άλλο” του είπε “δες ρε μ…. πως χτυπάνε”. Τότε διαμαρτυρήθηκε μέσα από το κελί ο Σαχμπάζ Αλι φωνάζοντας “γιατί τους χτυπάς;”. Τον έβγαλε έξω και τον χτύπησε στο πρόσωπο με γροθιές».

Η Κίνηση υποστηρίζει ότι πρόκειται για την έβδομη η όγδοη φορά τις τελευταίες δώδεκα μέρες όπου στη βάρδια του χτυπάει τους κρατούμενους.

Οι συνθήκες κράτησης

Δεκαοκτώ άνθρωποι στοιβάζονται σε χώρο κράτησης για δυο τριών ατόμων, καταγγέλλουν. Και τονίζουν ότι οι αστυνομικοί αρνούνται να τους πάνε στην τουαλέτα όταν το ζητάνε επιβάλλοντας να χρησιμοποιούν μπουκάλια για τις ανάγκες τους μέσα στο κελί δημιουργώντας αφόρητη δυσοσμία και κίνδυνο για την υγεία τους.

Πάντως, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ επισκέφθηκε το χώρο κράτησης για να δει τι συμβαίνει και να διαμαρτυρηθεί και η απάντηση που του δόθηκε δεν ήταν και η πρέπουσα, όπως ισχυρίζεται εκείνος.