Αντιφασιστικές διαδηλώσεις το επόμενο διάστημα προειδοποιεί ότι θα διοργανώσει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, μέσω των δηλώσεων του συντονιστή της, Πέτρου Κωνσταντίνου.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τις συνεχείς επιθέσεις κατά μεταναστών και τονίζεται ότι «δεν πρέπει να επιτραπούν τα τάγματα εφόδου». Εκτός αυτού, τονίζεται η αύξηση των επιθέσεων σε μετανάστες το τελευταίο διάστημα.

Παρατίθεται η ανακοίνωση: «Τη μέρα της μεγαλειώδους πανεργατικής διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη με μαζική συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εργατών και ανάμεσα τους πολλών μεταναστών ενάντια στο νέο πακέτο λιτότητας και επιθέσεων στα εργατικά εισοδήματα και κατακτήσεις επέλεξε συνειδητά η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή να κάνει πλάτες στο Σαμαρά και την Τρόικα. Πρόκειται για επιχείρηση χυδαίου αποπροσανατολισμού για το ποιος φταίει για την εξαθλίωση, τη μαζική ανεργία και τα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα που φέρνουν τα μνημόνια και οι περικοπές», αναφέρεται.

Και τονίζεται ότι: «Τα πογκρόμ των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής κατά μεταναστών στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι, με επικεφαλής βουλευτές του ναζιστικού κόμματος είναι μια προειδοποίηση για το που μπορεί να φτάσει η ανοχή στην ασύδοτη δράση των παρακρατικών συμμοριών. Σημειωτέον ότι στη Ραφήνα, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία επίσημων οργάνων της Αστυνομίας.

Η διεκδίκηση από τους βουλευτές άσκησης εξουσίας με ελέγχους εγγράφων είναι μια ανοιχτή πλαστογράφηση των αρμοδιοτήτων των βουλευτών. Τυλίγονται τη γαλανόλευκη παριστάνοντας τους πατριώτες και ευλαβείς χριστιανούς ενώ πρόκειται για τραμπούκους που διαπράττουν εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Καμιά βουλευτική ασυλία δεν μπορεί να καλύψει τέτοιες παρακρατικές ρατσιστικές επιθέσεις.

Άραγε, ποιοι θα ευθύνονται αν για άλλη μια φορά εγκλήματα που διαπράττονται μπροστά σε κάμερες οι δράστες αποφεύγουν την αυτόφωρη παραπομπή στα δικαστήρια; Θυμόμαστε όλοι τον Κασιδιάρη και την εξαφάνιση από το τηλεοπτικό στούντιο του ΑΝΤ1 μετά την επίθεση σε βάρος των βουλευτίνων της αριστεράς.

Η νομιμοποίηση αυτών των φασιστικών ρατσιστικών πρακτικών είναι μια απειλή για τις ελευθερίες όλων μας που καταχτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες, αίμα και θυσίες από το κίνημα της Αντίστασης στη ναζιστική κατοχή μέχρι την αντίσταση και την εξέγερση ενάντια στη χούντα το 1973».

Σημειώνεται δε: «Οι απόγονοι των δοσίλογων της κατοχής, των συνεργατών των ναζί θέλουν να ξαναστήσουν τα τάγματα ασφαλείας όπως και τότε. Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν χωράει τη παραμικρή αμφιβολία ότι το ναζιστικό κόμμα αντιγράφει τις συνταγές Χίτλερ προχωρώντας σε ρατσιστικά πογκρόμ εθνοκάθαρσης. Στη Ραφήνα η απάντηση σε μετανάστη, που νόμιμα νοίκιασε χώρο και πλήρωσε στο δήμο για να στήσει το πάγκο στο πανηγύρι, ήταν “δεν σε θέλουμε γιατί είσαι μαύρος”.

Η ευθύνη του Ν. Δένδια και του Σαμαρά είναι τεράστια διότι η διαβόητη “καμπάνια κατά του παρεμπορίου” είναι άλλη μια πτυχή της ρατσιστικής σκούπας κατά των μεταναστών που εξαπολύεται από τις 4 Αυγούστου, κατά την οποία συνεργάζονται ανοικτά με τους φασίστες. Η Ν.Δ. και η Χρυσή Αυγή είναι προστάτες των μεγαλοκαρχαριών μεγαλεμπόρων, των μεγάλων αλυσίδων του εμπορίου που δεν πληρώνουν δεκάρα φόρους, παρακρατούν το Φ.Π.Α. και τολμάνε να στοχοποιούν μετανάστες και Ρομά σε λαϊκές αγορές και πανηγύρια γιατί δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.

Δεν πρόκειται για τα μόνα χτυπήματα. Υπάρχει σειρά επιθέσεων σε λαϊκές αγορές και έφοδοι των νεοναζί, όπως στη λαϊκή αγορά της Νίκαιας όπου προσπαθούν να επιβάλουν τον έλεγχο της Χρυσής Αυγής στο εμπόριο. Η ίδια αντιμετώπιση οδήγησε στις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα πριν δύο μήνες μετά από ανοικτή απειλή βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Είναι ώρα να συνεχίσουμε τις μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για να φράξουμε το δρόμο στους νεοναζί που θέλουν να σπείρουν το ρατσιστικό μίσος και τον τρόμο για να εμποδίσουν το εργατικό κίνημα να ανοίξει τη μάχη για την ανατροπή της νέας επίθεσης των Τροϊκανών, των αφεντικών και της συγκυβέρνησης.

Μετά τις 24 Αυγούστου, με το μαζικό ξέσπασμα χιλιάδων διαδηλωτών κατά των πογκρόμ του Δένδια και της Χρυσής Αυγής, μετά την επίδειξη δύναμης των εργατών στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτέμβρη, είναι ώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες και να τους στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.