Δραματικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης με την κοινωνία να είναι διχασμένη ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ακολουθεί η άποψη αναγνώστη του newsbeast.gr:

«Στην Ελλάδα είμαστε σαν να επιβαίνουμε πάνω σε μια βάρκα στον ωκεανό! Η βάρκα χωράει 10 άτομα και ήδη είμαστε 12!…δίπλα μας όμως έχει βουλιάξει ο Τιτανικός με 1500 ναυαγούς !.. πιστεύει κανείς ότι μπορεί να βρει θέση κάποιος από αυτούς μέσα στην βάρκα μας;… ή θα τραβήξουμε κουπί να σωθούμε ή θα πεθάνουμε μαζί τους… όσο σκληρό κι αν ακούγεται αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα και αυτό θα γίνει δυστυχώς μόνο αν η Ελλάδα γίνει ανεπιθύμητη χώρα για αυτούς.

Επίσης θεωρώ εγκληματίες κατά των Ελλήνων, όσους Έλληνες(;) θεωρούν λύση να νομιμοποιούνται όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες και να δουλεύουν στην χώρα μας… όταν υπάρχουν ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες άνεργοι που υποφέρουν !… αν όμως αγαπάνε τόσο πολύ τους μετανάστες μπορούν να φύγουν αυτοί από την Ελλάδα και να παραχωρήσουν την θέση τους στους μετανάστες που αντιστοιχούν…. για να μην τρελαθούμε και τελείως στο τέλος!!!»