«Η πόλη βρίσκεται σε μια έκτακτη κατάσταση. Έχουν γίνει αυτά που έχουν βγει στη δημοσιότητα. Πρέπει όλοι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ζητήσουμε απ’ όλους να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία», αναφέρει στο newsbeast.gr ο δήμαρχος Πάτρας, Γιάννης Δημαράς.

Για να τονίσει: «Πρέπει να μη γίνει η περιοχή που έγινε η δολοφονία ενός ανύποπτου κάτοικου εμπόλεμη ζώνη. Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Δεν μπορούν οι λύσεις να βρίσκονται με τον τρόπο που επιχειρούν κάποιοι επιδιώκοντας να πάρουν το νόμο στα χέρια τους».

Όπως σημειώνει ο κ. Δημαράς αυτή τη στιγμή έχει πληγεί το θέμα ασφάλειας σε μία ήδη υποβαθμισμένη περιοχή και γι’ αυτό πρέπει να συμβάλλουν κι εκείνοι ώστε να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας με περιπολίες και ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης για να ανακουφιστούν οι κάτοικοι.

«Είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή με την έννοια ότι δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός, δεν υπάρχουν υποδομές, δεν υπάρχει κίνηση με αποτέλεσμα αν κάποιος θέλει να βγει από το σπίτι του και ξέρει ότι το προηγούμενο βράδυ ένα παλικάρι σκοτώθηκε με αυτό τον τρόπο, θεωρούν ότι και οι ίδιοι μπορεί να είναι θύματα μιας παρόμοιας ενέργειας», σημειώνει ο δήμαρχος της περιοχής.

Πάντως, αυτή τη στιγμή στην Πάτρα, σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από την Αστυνομία υπάρχουν περίπου 1.100 μετανάστες αλλά τον τελευταίο διάστημα – μετά και τη δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά- έγιναν κάποιες προσαγωγές ώστε να διαπιστωθεί ποιοι έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους στην Ελλάδα.