Σε προκατασκευασμένα κτίρια στον χώρο της σχολής αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα, πιθανολογείτε πως θα εγκατασταθούν αρκετοί από τους συλληφθέντες λαθρομετανάστες, που προέκυψαν από την επιχείρηση σκούπα των τελευταίων ημερών.

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες μέρες και έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και των τοπικών πολιτικών φορέων, θέλουν τους συλληφθέντες λαθρομετανάστες να στεγάζονται σύντομα στα προκάτ κτίρια που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, προκειμένου να φιλοξενήσουν τους αστυνομικούς απομακρυσμένων μονάδων, οι οποίοι είχαν κληθεί στην Αθήνα για να συνδράμουν στο έργο της αστυνόμευσης.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα φαίνονται τα συγκεκριμένα προκατασκευασμένα κτίρια, τα οποία βρίσκονται σχεδόν δίπλα, τόσο με το διοικητήριο της ακαδημίας όσο και με άλλους κύριους χώρους εκπαίδευσης.

Οι κάτοικοι έχουν ήδη εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια τους, τόσο με συγκέντρωση έξω από την κεντρική πύλη της ακαδημίας, όσο και συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Μαραθωνοδρόμων που περνάει έξω από τη σχολή.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και έκτακτο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστούν οι μελλοντικές κινήσεις των φορέων αλλά και των κατοίκων της περιοχής που όπως τονίζουν, η μεταφορά των λαθρομεταναστών στο χώρο της ακαδημίας υποβαθμίζει ολόκληρη την περιοχή.