Σε 250 κοντέινερ θα φιλοξενηθούν οι πρώτοι μετανάστες. Σε αυτά υπάρχουν ρεύμα, νερό και αποχέτευση. Παράλληλα θα κατασκευαστεί διπλή εξωτερική περίφραξη.

Οι εργασίες στην Αμυγδαλέζα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, σύμφωνα με το «Έθνος», προκειμένου να εγκατασταθεί μέσα στον Απρίλιο το πρώτο κέντρο κλειστής φιλοξενίας μεταναστών.

Παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας που συνεχίζονται, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εμμένει στην απόφασή του να προχωρήσει στη λειτουργία του κέντρου, που θα φιλοξενήσει συνολικά 820 μετανάστες χωρίς χαρτιά.
Πρόκειται για έκταση στην οποία είναι εγκατεστημένοι 250 χαλύβδινοι μεταφερόμενοι οικίσκοι, οι οποίοι είναι ήδη συνδεδεμένοι με δίκτυα εξυπηρέτησης (ρεύμα- νερό- αποχέτευση). Σε αυτούς, απαιτείται έλεγχος και αποκατάσταση ζημιών, τροποποιήσεις στη ρευματοδότηση και άλλες εργασίες.

Κάθε κοντέινερ (28 τ.μ.) θα φιλοξενεί 4 μετανάστες. Ο ένας χώρος θα χρησιμοποιείται για ύπνο σε δύο διώροφα κρεβάτια και ο άλλος χώρος για εστίαση και ψυχαγωγία. Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία 15 πτερύγων συνολικής δυναμικότητας 820 μεταναστών, οι οποίες θα έχουν – μεταξύ άλλων- διαδρόμους πρόσβασης και ελέγχου, εγκατάστασης φυλακίων καθώς και χώρους προαυλισμού περίπου 350 τ.μ. ανά πτέρυγα. Στις εργασίες συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή διπλής εξωτερικής περίφραξης.