Προβληματισμούς και επιφυλάξεις διατύπωσαν επτά δήμαρχοι και τρεις αντιδήμαρχοι δήμων της Δυτικής Ελλάδας, που συμμετείχαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, με αφορμή την πρόταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών και ενόψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα. Οι εκπρόσωποι των 10 από τους 19 δήμους της Δυτικής Ελλάδος που πήραν μέρος στην σύσκεψη, έκαναν ακόμα λόγο για ασάφειες που υπάρχουν στην πρόταση του υπουργείου.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι πρόκειται για πρόβλημα οξυμμένο, ευαίσθητο και υπαρκτό, τόνισε ότι υπάρχει πλήρης επίγνωση για τις δυσκολίες που περικλείει η αντιμετώπισή του, ενώ χαρακτήρισε ως προϋπόθεση για κάθε κίνηση επίλυσης του προβλήματος τη συνεργασία όλων των πλευρών.

Επίσης ο Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι η επίγνωση των θέσεων και των προβληματισμών που έχουν οι δήμοι της Περιφέρειας αποτελεί αναγκαίο στοιχείο που θα συνεκτιμηθεί κατάλληλα ενόψει της συζήτησης του θέματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο.