Την αντίθεσή τους στη δημιουργία κέντρων κράτησης και φύλαξης μεταναστών στη Θεσσαλία εξέφρασαν χτες το βράδυ οι φορείς της περιοχής στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με το kosmolarissa.gr.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός επανέλαβε τη θέση του κατά της δημιουργίας των κέντρων, υποστηρίζοντας ότι δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν χώροι στη Θεσσαλία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι κράτησης των παράνομων μεταναστών.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε με νόημα ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πρέπει να απαντήσει αρνητικά στο αίτημα του υπουργείου να υποδειχθούν χώροι δημιουργίας των στρατοπέδων.

Αρνητική ήταν και η εισήγηση του μόνου παρόντος βουλευτή, του Αστέριου Ροντούλη, που επιτέθηκε στον κ. Χρυσοχοΐδη, τον οποίο αποκάλεσε δικτατορίσκο.

Όχι στα Κέντρα Κράτησης, αλλά ναι στα Πολυδύναμα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας των παράνομα εισερχόμενων μεταναστών, είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Απ. Παπατόλιας.

Αρνητική ήταν η στάση και των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Ρ. Κομήτσας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο η πολιτεία θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της για τη λειτουργία των κέντρων συγκέντρωσης μεταναστών, ενώ δεν έδειξε να διαφωνεί με την προοπτική δημιουργίας αυτών των κέντρων ως προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος.