ΟΗΕ: Θέλουμε να βοηθήσουμε με τους μετανάστες, αλλά δεν υπάρχει υπεύθυνος

«Η Ελλάδα πρέπει να δείξει περισσότερη ηγεσία για να αντιμετωπίσει την κρίση»


ΕΛΛΑΔΑΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
20:49
18/08/2015
ΟΗΕ: Θέλουμε να βοηθήσουμε με τους μετανάστες, αλλά δεν υπάρχει υπεύθυνος
4
loading

Η Ελλάδα πρέπει να δείξει «πολύ περισσότερη ηγεσία» προκειμένου να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη κρίση με τους 160.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φθάσει στις ακτές της μέχρι τώρα φέτος, ανέφεραν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR) κάλεσε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει την Ελλάδα στο θέμα των προσφύγων.

«Αν η ελληνική κεντρική αρχή ερχόταν με ηγεσία και όραμα και διόριζε κάποιον που θα συντόνιζε αυτή την απόκριση, τότε εμείς και άλλοι διεθνείς οργανισμοί θα ήμασταν έτοιμοι να έρθουμε και να βοηθήσουμε. Αλλά είναι δύσκολο για εμάς να έρθουμε και να αρχίσουμε να εργαζόμαστε επιτόπου αν δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος», δήλωσε ο Ουίλιαμ Σπίντλερ, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Σχεδόν 250.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη διά θαλάσσης μέχρι τώρα φέτος και τουλάχιστον 2.349 έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).

«Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι μένουν άλλες 135 ημέρες φέτος. Έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε πως ο συνολικός αριθμός των αφίξεων θα ξεπεράσει τις 300.000», δήλωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Τζόελ Μίλμαν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Αριστερός φασιστας

  Η τασια καλεστε την σταφιδιασμενοπουλου

 2. avatar Stnik

  Γίναμε ρεζίλι ξανά. Δεν υπάρχει υπεύθυνος που να συντονίζει. Όλοι κάνουν ότι θέλουν και οπότε θέλουν. Όταν οι βρώμιες και οι λαμογιες των έμπειρων έφεραν στα πράγματα άπειρα και ανίκανα άτομα ,λογικό ειναι να αναζητείται το αυτονόητο.

 3. avatar geo74

  Ό'τι πιο βρώμικο και σκοτεινό υπάρχει στις διεθνείς ατζέντες, εκφράζεται από τον ΟΗΕ...

 4. avatar obrioi en drasei

  Αν θέλει να βοηθήσει ο οβριος ο Millman ας στείλει αεροπλάνα από την Αμερική να τους παραλάβει που μας τους στέλνουν να εξισλαμίσουν την Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα κέντρο διερχομενων? Ας πάνε στις πρεσβείες τις Αμερικής και τον Ευρωπαϊκών χωρών στην Τουρκια να ζητήσουνε άσυλο αντί να διέρχονται μέσω Ελλάδας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει