«Η έδρα του νέου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας είναι το Μεσολόγγι» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

Η δήλωση αυτή του Μάριου Σαλμά στο messolonghinews αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς ανάλογη είχε κάνει σχετικά με τα τμήματα ΤΕΙ που μένουν στην Αιτωλοακαρνανία μεταξύ των οποίων και αυτό της Ναυπάκτου και τελικά επιβεβαιώθηκε στο ακέραιο.

Στην περίπτωση που ο Μάριος Σαλμάς επιβεβαιωθεί, η Πάτρα χάνει την έδρα του ΤΕΙ, ενώ ήδη μετρά απώλειες με τη μεταφορά της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας και την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΤΕΙ Πατρών ο οποίος είπε πως θεωρεί εντελώς απαράδεκτο και αδιανόητο εκτός από την Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομίας να μεταφερθεί στο Μεσολόγγι και η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. Όπως τονίζει, το ΤΕΙ της Πάτρας έχει ιδρυθεί, σύμφωνα με το patrastimes, με νόμο και όχι με ΠΔ και αξιολογικά και βαθμολογικά είναι ανώτερο του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Την ίδια ώρα αγωνία διακατέχει τους σπουδαστές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Πάτρας που πληροφορήθηκαν πως το Τμήμα τους συγχωνεύεται με το αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας, χωρίς μάλιστα να υπάρξει καμία αντίδραση από την τοπική κοινωνία. Αν εξαιρέσουμε τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας και του Περιφερειακού Συμβουλίου, καμία άλλη ενέργεια δεν έγινε.