Εντυπωσιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης οι φοιτητές του ΤΕΙ Πύργου, λίγο μετά την ανακοίνωση της τελικής μορφής του σχεδίου «Αθηνά» από το υπουργείο Παιδείας.

Ο θυμός και η οργή κυριαρχούσαν στους κόλπους της φοιτητικής κοινότητας, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από τις 19:00 στο κτίριο του ΤΕΙ.

Μετά τη διαρροή των πρώτων πληροφοριών σχετικά με το μέλλον του ΤΕΙ Πύργου, ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθούσαν.

Η συμμετοχή των φοιτητών ήταν εντυπωσιακή- ίσως για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση του αρχικού σχεδίου «Αθηνά». Περισσότεροι από 600 φοιτητές συγκεντρώθηκαν γύρω στις 22:00 και ξεκίνησαν πορεία φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας το πανό του συλλόγου σπουδαστών.

Η πορεία κατευθύνθηκε προς την Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών, στον κόμβο της Φιλοθέης. Εκεί οι φοιτητές έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά του σχεδίου «Αθηνά» και στη συνέχεια αποχώρησαν επιστρέφοντας στο κέντρο της πόλης.

Κοντά στα μεσάνυχτα αποχώρησαν οι φοιτητές από τον κόμβο και κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης. Στην πορεία συμμετείχαν και πολίτες του Πύργου.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το συντονιστικό Πολιτών Πύργου που αναφέρει τα εξής: «Μετά την ανεπίσημη ανακοίνωση του σχεδίου «ΑΘηνα» το συντονιστικό πολιτών Πύργου καλεί τους πολίτες του Πύργου σε κινητοποιήσεις. Με μπροστάρηδες τους σπουδαστές που αγωνίζονται για την διατήρηση του γνωστικού τους αντικειμένου και την παραμονή τους στην πόλη μας συμπαραστεκόμενοι στον δίκαιο αγώνα τους, τους ακολουθούμε σε ότι αποφασίσουν. Ο αγώνας τώρα αρχίζει, έπονται σοβαρές κινητοποιήσεις».

Πηγή: patrisnews.gr