Αποφασισμένοι να δώσουν μάχη μέχρι τελικής πτώσεως δηλώνουν οι φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης μετά την υπουργική απόφαση-βόμβα που φέρνει τα πάνω κάτω στο Ίδρυμα, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων τμημάτων που επιτάσσει το σχέδιο Αθηνά.

Σήμερα στις 10 το πρωί οι φοιτητές δίνουν ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο Αθηνά και τις ανατροπές που επιφέρει στα τμήματα του ΤΕΙ της Κρήτης κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων σε επίπεδο νησιού, αναφέρει το prismanews.gr.

Οι φοιτητές θα προχωρήσουν σε διαμαρτυρία, ενώ δεν αποκλείεται, εάν η φωνή τους δεν ακουστεί, να προχωρήσουν ακόμα και σε συμβολικό αποκλεισμό της Α’ΔΟΥ στο κέντρο του Ηρακλείου.

Χθες αντιπροσωπία των φοιτητών του τμήματος Δομικών Έργων που απειλείται με μεταφορά στα Χανιά έφτασαν μέχρι το Ρέθυμνο όπου έγινε έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης του ΤΕΙ προκειμένου να συζητηθούν οι νέες εξελίξεις ζητώντας ενημέρωση.

Το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι έχει ανάψει μεγάλες φωτιές σήμερα στο ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο αφού ανακοινώνει τη μεταφορά του τμήματος Γεωπονίας από την πόλη του Ηρακλείου στην πόλη του Αγίου Νικολάου, ενώ ορίζει και μία σειρά άλλες αλλαγές.

Την ίδια ώρα οι εξελίξεις φαίνεται ότι πυροδότησαν αναστάτωση τόσο στον Άγιο Νικόλαο όσο και στην Ιεράπετρα αφού η μία πόλη φαίνεται να κερδίζει ένα τμήμα, ενώ η άλλη να χάνει. Ο αναβρασμός στο Λασίθι φαίνεται ωστόσο πως έφτασε ως το κατώφλι του υπουργείου Παιδείας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο υπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να αναδιπλώσει τη θέση του σε σχέση με τις εν λόγω αποφάσεις.