Στις αρχές της εβδομάδας θα είναι όλα έτοιμα για την ανακοίνωση του αναθεωρημένου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το newsbeast.gr από συνεργάτη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Αυτή τη στιγμή η επιτροπή επεξεργάζεται τα σχετικά με τους συντελεστές και το 5ο μάθημα που θα ξεκλειδώνει τις σχολές άλλων επιστημονικών πεδίων.

Στα πλαίσια της διεύρυνσης των επιλογών των υποψηφίων, σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι μαθητές θα εξετάζονται προαιρετικά σε πέμπτο μάθημα για να διευρύνουν τις επιλογές τους.


Τα επιστημονικά πεδία αναμένεται να είναι τρία:

1. Θεωρητική ( Νεοελληνική Γλώσσα, Λατινικά, Αρχαία, Ιστορία)

2. Θετική ( Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία)

3.Τεχνολογική-Οικονομικά (Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Μαθηματικά, Πληροφορικής)


Τα μαθήματα επιλογής που θα οδηγούν σε άλλο επιστημονικό πεδίο πιθανόν να είναι τα ακόλουθα:

1. Ιστορία Γενικής

2. Βιολογία

3. Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

4. Φυσική Γενικής

5. Μαθηματικά Γενικής

6.  Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες

Θυμίζουμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας δήλωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ότι σύντομα στο πολυνομοσχέδιο θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο με το οποίο θα διευρύνεται η δυνατότητα των μαθητών που είναι τώρα Β’ και θα πάνε στη Γ’ Λυκείου να απευθύνονται σε περισσότερες σχολές μέσω ενός συστήματος «χωρίς να διαταράσσουμε αυτή τη στιγμή το status στο οποίο βρίσκονται και προετοιμάζονται οι μαθητές» όπως τόνισε ο κ. Κουράκης.

Επίσης είχε υπογραμμίσει ότι θα υπάρξει μέριμνα για τη μείωση της ύλης γιατί αυτή  η υπερβολική ύλη δεν βοηθά κανέναν καθώς σε πάρα πολλά μαθήματα η ύλη του πρώτου έτους του πανεπιστημίου είχε μεταφερθεί στην Γ Λυκείου με αποτέλεσμα να εξοντώνονται τα παιδιά.