Η εκκλησιαστική εκπαίδευση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’. Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θανάσης Κυριαζής, ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ.

Μετά την συνάντηση ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε:
«Είναι τιμή μας που επισκέφτηκε σήμερα το υπουργείο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Έχουμε πολλά θέματα και η δική μας τακτική είναι να λύνουμε όσο μπορούμε περισσότερα. Έχουμε θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης σε εκκρεμότητα και πρέπει να τα δούμε. Έχουμε εξαγγείλει πριν από μία εβδομάδα, ότι θα καταθέσουμε σχετικό σχέδιο νόμου στην διαβούλευση. Συζητήσαμε με τον Μακαριώτατο και τους Σεβασμιώτατους της αντιπροσωπείας θέματα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο διότι έχουμε αποδεδειγμένα καλή συνεργασία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον υπουργό για την ουσιαστική, όπως είπε, συνάντηση, και πρόσθεσε: Προχωρήσαμε αρκετά τα θέματα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης που αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την Εκκλησία και την Πολιτεία. Τα βήματα που κάναμε σήμερα και θα κάνουμε και άλλα, πιστεύω, ότι μας οδηγούν σε αυτό που έχουμε στοχεύσει, μία καλύτερη εκκλησιαστική εκπαίδευση».