Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη φοίτηση στα δημόσια ΙΕΚ του υπουργείου Παιδείας, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://iek.sch.gr/ και ακολούθως να επιλέξουν το σύνδεσμο «εισαγωγή/ τροποποίηση της αίτησης».

Το σύστημα επιτρέπει σε υποψήφιους που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Α’ εξάμηνο κάποιας από τις ειδικότητες που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατά το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2014Β.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι για τα Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Αθήνας και Θεσ/νίκης θα υποβάλουν χειρόγραφη αίτηση στα αντίστοιχα ΙΕΚ, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης που θα δημοσιευτεί στον ιστότοπο της ΓΓΔΒΜ.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή ισοδύναμου τίτλου ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης (πχ. πτυχίο ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ).

Όπως προειπώθηκε η διαδικασία ξεκινά με είσοδό στο σύστημα από την επιλογή Εισαγωγή/Τροποποίηση Αίτησης , με χρήση του ΑΜΚΑ και ενός ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ επιλογής των υποψηφίων , τον οποίο και πρέπει να αποθηκεύσουν ασφαλώς!

Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ συνιστάται να περιέχει μόνο λατινικούς χαρακτήρες (κεφαλαία/μικρά) καθώς και τους αριθμητικούς χαρακτήρες από 0 έως 9 και να έχει μήκος έως 8 χαρακτήρες.

Πριν αρχίσουν οι ενδιαφερόμενοι την συμπλήρωση της αίτησης:

1. Διαβάστε προσεκτικά το σύνολο των οδηγιών που δίνονται καθώς και συμβουλευτείτε τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στον σύνδεσμο ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

2. Αποφασίστε ποιες ειδικότητες ΙΕΚ σας ενδιαφέρουν συμβουλευόμενοι την σχετική προκήρυξη.

3 Έχετε διαθέσιμα την αστυνομική ταυτότητά σας (ή το διαβατήριο σας, αν είστε υπήκοος άλλης χώρας) καθώς και την βαθμολογία του Απολυτηρίου σας του Λυκείου ( ή του αντίστοιχου ισοδύναμου τίτλου).

Δεν προβλέπεται τηλεφωνική υποστήριξη των χρηστών.

Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διαδικασία της καταχώρησης, στείλτε σχετικό email στη διεύθυνση [email protected] αφού συμβουλευτείτε τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στο σύνδεσμο ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

ΙΕΚ-ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα Δημόσια ΙΕΚ της επικράτειας διαχωρίζονται σε τρεις ζώνες:

1. ΖΩΝΗ1 – Σε αυτή ανήκουν όλα τα ΔΙΕΚ εκτός αυτών που βρίσκονται στις περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

2. ΖΩΝΗ2– Περιλαμβάνει όλα τα ΔΙΕΚ της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

3. ΖΩΝΗ3 – Περιλαμβάνει όλα τα ΔΙΕΚ της ευρύτερης περιοχής των Αττικής.

Κατάλογος με τα ΙΕΚ ανά ΖΩΝΗ διατίθεται στο σύνδεσμο https://www.dropbox.com/s/v6w5k2buir8r9a4/stoixeia_iek.xls?dl=0

Κάθε υποψήφιος μπορεί στην αίτησή του, να δηλώσει με σειρά προτίμησης συνδυασμούς ΙΕΚ-ειδικότητας ΑΠΟ ΜΙΑ και ΜΟΝΟ ΖΩΝΗ ως εξής:

(Α) Αν διαλέξει να υποβάλλει αίτηση για τα ΙΕΚ της ΖΩΝΗΣ3 (Αθήνα) , μπορεί να δηλώσει μέχρι τέσσερεις (4) συνδυασμούς ΙΕΚ-ειδικότητας πχ 1η Επιλογή – ΙΕΚ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ- Εικονοληψία, 2ηΕπιλογή – ΙΕΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – Ηχοληψία κλπ.

(Β) Αν διαλέξει να υποβάλλει αίτηση για τα ΙΕΚ της ΖΩΝΗΣ2 (Θεσσαλονίκη), μπορεί να δηλώσει μέχρι τέσσερεις (4) συνδυασμούς ΙΕΚ-ειδικότητας όπως και στην περίπτωση της Αθήνας.

(C) Αν διαλέξει να υποβάλλει αίτηση για τη ΖΩΝΗ1 μπορεί να δηλώσει μέχρι τέσσερεις (4) ειδικότητες σε ένα μόνο ΙΕΚ της ΖΩΝΗΣ1 , το οποίο και θα επιλέξει πχ 1η Επιλογή – ΙΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ – Εικονοληψία, 2η Επιλογή – ΙΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ – Ηχοληψία κλπ.

ΜΟΡΦΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Η ηλεκτρονική αίτηση δίνει τη δυνατότητα στον υποψήφιο να καταγράφει τα ατομικά του στοιχεία, στοιχεία που υπολογίζονται κατά τη μοριοδότησή του καθώς και τις επιλογές του σε ΙΕΚ-ειδικότητες κατά σειρά προτίμησης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι καταχωρημένες ηλεκτρονικές αιτήσεις μοριοδοτούνται αυτόματα και τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΒΜ. Οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων και τη διαχείριση των επιλαχόντων θα αναρτηθούν στο σύνδεσμο ΕΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ – ΟΔΗΓΙΕΣ με την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στους παρακάτω συνδέσμους:

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
ΣΥΧΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ (FAQ)
ΝΕΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ