Ρύθμιση μειώνει σε 15% τους μετεξεταστέους της Α΄ Λυκείου

Χωρίς τη σχετική νομοτεχνική βελτίωση το ποσοστό θα έφτανε το 23%


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
19:34
15/07/2014
Ρύθμιση μειώνει σε 15% τους μετεξεταστέους της Α΄ Λυκείου
1
loading

Σε ποσοστό περίπου 15% μειώνεται ο αριθμός των μαθητών της Α' Λυκείου που θα πρέπει τελικά να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο, βάσει της τελικής ρύθμισης που προώθησε ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, για τις προαγωγικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την τροπολογία, που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, και στην οποία ενσωματώθηκε νομοτεχνική βελτίωση του υφυπουργού, όταν κάποιος μαθητής έχει επιτύχει γενικό βαθμό ίσο ή ανώτερο του 10 και έχει επιτύχει βαθμό τουλάχιστον 8 σε έναν ή δυο κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα» ή «Μαθηματικά» και ταυτόχρονα έχει επιτύχει Μ.Ο. κλάδων ίσο ή ανώτερο του 12,5, ο οποίος προκύπτει από την προφορική και γραπτή βαθμολογία στους κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα», «Μαθηματικά» και «Φυσικές επιστήμες», τότε δεν παραπέμπεται στους παραπάνω κλάδους μαθημάτων και προάγεται.

Χωρίς τη νέα ρύθμιση το ποσοστό των μεταξεταστέων θα ήταν περίπου 23%. Το 15% θεωρείται ανεκτό στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών δεδομένων. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε σημερινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

«Έγιναν δύο διορθώσεις» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας. «Η μία διόρθωση είναι να προβλέπεται στα Μαθηματικά και στη Γλώσσα ό,τι προβλέπεται στις Φυσικές Επιστήμες, δηλαδή η συνεκτίμηση στο πλαίσιο του ίδιου κύκλου μαθημάτων. Επίσης έγινε μια δεύτερη παρέμβαση, τα οκτώ κύρια μαθήματα να έχουν έναν κοινό συντελεστή και αν ο μαθητής έχει μέσο όρο 12,5 σε αυτά αλλά και κανένα μάθημα κάτω από 8, να μπορεί να προβιβαστεί» σημείωσε.

Για τα κενά στα σχολεία με την έναρξη της νέας χρονιάς και τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στις ακριτικές περιοχές, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι όταν παρέλαβε το υπουργείο υπήρχε ήδη καθυστέρηση δύο μηνών στις μεταθέσεις και πρόσθεσε ότι ήδη ολοκληρώθηκαν οι μεταθέσεις στους δασκάλους και τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν οι μεταθέσεις στους καθηγητές. Πρόσθεσε επίσης την εκτίμηση ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει ήδη μια αύξηση αποδοχής των αιτημάτων των εκπαιδευτικών, αναμένονται λιγότερα προβλήματα ως προς την τοποθέτησή τους.

Σημείωσε ακόμη ότι θα γίνει προσπάθεια να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία χωρίς προβλήματα, όπως το 2003-2004 όταν υφυπουργός ήταν ο Νίκος Γκεσούλης και είχε καταφέρει όλα να είναι στην ώρα τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar tom brady

    μάλιστα. το ένα τέταρτο των μαθητών έμειναν δηλαδή μετεξεταστέοι, αλλά ρυθμίσαμε τα πράματα για να δείξουμε οτι η χώρα παράγει αριστούχους και πτυχιούχους. αντε, και σε δυο χρονάκια, οι ίδιοι μαθητές να γκρινιάζουν για τα θέματα των εξετάσεων που ήταν "δύσκολα" και να ζητάνε την κατάργηση της βάσης του δέκα, ωστε όλοι να μπαίνουν στα περιζήτητα ελληνικά πανεπιστήμια με βαθμολογίες που ξεπερνάνε και το είκοσι ακόμα....Να λέμε οτι έχουμε στη χώρς τους αριστούχους των αριστούχων και μελλοντικά άνεργους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει