Ανυπόστατα χαρακτήρισε τα σενάρια πρόωρων εκλογών ο υπουργός Παιδείας. «Δεν μπορούμε να έχουμε εκλογές το φθινόπωρο», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Το Φεβρουάριο ξεκινάει η εκλογή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε τονίζοντας ωστόσο ότι μπορεί η εκλογή του να γίνει (το νωρίτερο) μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη.

Εκτός όμως από τα σενάρια εκλογών, ο κ. Λοβέρδος μίλησε και για τα προβλήματα με τις ελλείψεις των καθηγητών που υπάρχουν στα σχολεία και ειδικά σε ακριτικές και νησιωτικές περιοχές. «Στα Δωδεκάνησα έχουμε πάρα πολλά κενά», είπε ο υπουργός Παιδείας και τόνισε ότι θα προσπαθήσουν να είναι όλα εντάξει με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Σεπτεμβρίου.

«Μελετάμε την παραπάνω μοριοδότηση σε εκπαιδευτικούς για να πάνε σε νησιωτικές και ακριτικές περιοχές», είπε ο κ. Λοβέρδος όμως ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί κανένα μπόνους στους ανθρώπους αυτούς. «Στις 11 Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι και οι καθηγητές στις θέσεις τους. Αν υπάρχουν κάποιες ελλείψεις, θα τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί αρχές Οκτωβρίου. Προσπαθούμε να μην υπάρχουν ελλείψεις και κενά με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου», σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός.