Σε διευκρινίσεις προέβη το υπουργείο Παιδείας με αφορμή καταγγελίες πως αθλητική εκδήλωση στο Στάδιο Καραϊσκάκη, με συμμετοχή μαθητών, μετετράπη σε προεκλογική εκδήλωση.

Ειδικότερα, το υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

1. Η σημερινή 13η Αθλητική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία ήταν προγραμματισμένη στο ετήσιο πλάνο της για το σχολικό έτος 2013-2014, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευ Αγωνίζεσθαι»

2. Όπως ενημερωθήκαμε από την ΕΘΝ.Ο.Α., στη σημερινή εκδήλωση προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν περίπου 7.000 μαθητές και μαθήτριες σχολείων από την Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αττικής, Γλυφάδα, Π.Φάληρο, Ν.Σμύρνη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Αργυρούπολη, Πειραιά, Νίκαια κ.τ.λ..

3. Την επιλογή του χρόνου και του τόπου των εκδηλώσεων καθώς και την πρόσκληση Σχολείων με σκοπό την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Ευ Αγωνίζεσθαι» κάνει αποκλειστικά η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

4. Την συμμετοχή των μαθητών αποφασίζουν οι σύλλογοι διδασκόντων, οι οποίοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να αποδεχτούν ή όχι την πρόσκληση από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία

5. Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων δεν λαμβάνουν γνώση και συνεπώς δεν εμπλέκονται στην απόφαση συμμετοχής των Σχολείων στις Ημερίδες

Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας» Θ. Δρίτσας είχε καταγγείλει πως αθλητική εκδήλωση στο Στάδιο Καραϊσκάκη μετετράπη σε προεκλογική εκδήλωση υποστήριξης των κυρίων Μώραλη και Μαρινάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Δρίτσας στην ανακοίνωση:

«Από το πρωί δέχομαι διαμαρτυρίες γονέων και δασκάλων, οι οποίοι μου καταγγέλλουν ότι το Υπουργείο Παιδείας και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παγίδευσαν χιλιάδες μικρούς μαθητές οργανώνοντας την συμμετοχή τους με δωρεάν μεταφορά στη 13η ημερίδα “ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ”, στο Στάδιο Καραϊσκάκη, η οποία όμως μετετράπη σε εκδήλωση προεκλογικής υποστήριξης των κυρίων Μώραλη και Μαρινάκη.

Η χυδαία εκμετάλλευση παιδικών ψυχών, κορυφώθηκε όταν τα παιδιά καθοδηγήθηκαν να φωνάζουν ρυθμικά “Πειραιάς Νικητής”.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες, διερευνούμε ήδη την ποινική διάστασή τους.

Να γνωρίζουν οι εμπνευστές και οι εκτελεστές όλων αυτών των σχεδίων ότι η Πειραϊκή κοινωνία δεν το ανέχεται . Θα εκδιώξει τους εισβολείς».