Τα προβλήματα του Πειραιά συζήτησαν οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι, Γιάννης Μώραλης, Βασίλης Μιχαλολιάκος και Θεόδωρος Δρίτσας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Το θέμα είναι πώς βλέπει ο κάθε ένας τον Πειραιά, εγώ βλέπω μια πόλη με πολλά προβλήματα», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, απαντώντας στον απερχόμενο δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υλοποίησε ότι υποσχέθηκε προεκλογικά και με το παραπάνω.

Ο νυν δήμαρχος υποστήριξε ότι «δεν διεκδικεί να είναι μάγος. Διεκδικώ το αυτονόητα. Όταν μιλάει το έργο τα λόγια δεν έχουν νόημα. Γίνονται 129 έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλολιάκος,. Αναφορικά με τον Ολυμπιακό, υποστήριξε ότι «δεν είναι κόμμα, δεν είναι παράταξη. Είναι στην ψυχή όλων των Πειραιωτών. Δεν πρέπει να τον χρησιμοποιούμε για να διχάζουμε», πρόσθεσε δείχνοντας χωρίς όμως να τον κατονομάσει, τον συνδυασμό Μώραλη – Μαρινάκη. Σχετικά με την κόντρα του με τον Ολυμπιακό είπε ότι «ο εκάστοτε πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν είναι ο Ολυμπιακός. Η κόντρα θέλει δύο. Εγώ δεν προτίθεμαι να κοντραριστώ με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κύριος Μώραλης, μίλησε για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, καθώς και τα πολλά έργα που έχουν μείνει ανολοκλήρωτα και κάνουν δυσκολότερη τη καθημερινότητα των Πειραιωτών. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του κύριου Δρίτσα, ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα τα οποία μένουν στάσιμα.

Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στον Ολυμπιακό, με τον Γιάννη Μώραλη, να ξεκαθαρίζει ότι εκείνος από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να αποσυνδέσει από τη μάχη για τον δήμο, την ομάδα του Ολυμπιακού, τονίζοντας ότι όποιος το κάνει και πιστεύει ότι ο κόσμος θα ψηφίσει βάση ομάδας, υποτιμά τον Πειραιώτη, ενώ τόνισε ότι «είναι ευκαιρία να κάνουμε τον Πειραιά πρώτη δύναμη, αναπτύσσοντας όλες τις δυνατότητες του».

O κ. Δρίτσας υποστήριξε ότι «και στα δύο ψηφοδέλτια είναι το πολιτικό προσωπικό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψαν την πόλη», ενώ για τον Ολυμπιακό είπε ότι «είναι ταυτότητα της πόλης, όπως και άλλες ομάδες».

Σφοδρή αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ Δρίτσα και Μώραλη όταν ο πρώτος κατήγγειλε ότι «το υπουργείο Παιδείας και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παγίδευσαν χιλιάδες μικρούς μαθητές οργανώνοντας την συμμετοχή τους με δωρεάν μεταφορά στη 13η ημερίδα “ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ”, στο Στάδιο Καραϊσκάκη, η οποία όμως μετετράπη σε εκδήλωση προεκλογικής υποστήριξης του Γιάννη Μώραλη», με τον τελευταίο να αντιδρά και να διαψεύδει τον κ. Δρίτσα.