Σε ανακατανομή των θέσεων που προσφέρονται σε εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα προχώρησε το υπουργείο Παιδείας με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Όπως λοιπόν ορίζεται οι 325 θέσεις διοικητικές θέσεις στις Διευθύνσεις Δια Βίου Μάθησης περιορίζονται κατά 200 και ανέρχονται πλέον σε 125, ενώ αντίστοιχα αυξάνεται ο αριθμός των θέσεων σε ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ από 925 σε 1.125. Ο συνολικός αριθμός των θέσεων συνεχίζει να ανέρχεται σε 1.250.

Ακολούθως το newsbeast.gr παρουσιάζει τα κείμενα των τροπολογιών:

Αριθμός Διοικητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΔΔΒΜ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ

1. Στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 10 του άρθρου 26 του ν.4186/2013 «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» (Α’ 193) η φράση «τριακόσιες είκοσι πέντε (325)» αντικαθίσταται από τη φράση «εκατό είκοσι πέντε (125)».

2. Στο τρίτο εδάφιο της περίπτωσης α) της παραγράφου 14 του άρθρου 27 του ν.4186/2013 η φράση εννιακόσιες είκοσι πέντε (925) αντικαθίσταται από τη φράση «χίλιες εκατό είκοσι πέντε (1.125)».

Αριθμός Διοικητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΔΔΒΜ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ

Με τις ρυθμίσεις της παραγράφου 4 μεταβάλλεται ο αριθμός των προβλεπόμενων κενών οργανικών θέσεων του διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού των ΔΔΒΜ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ.

Ειδικότερα οι προβλεπόμενες 325 κενές θέσεις στις ΔΔΒΜ μειώνονται κατά 200 ενώ οι προβλεπόμενες 925 κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού των ΣΕΚ, ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ αυξάνονται κατά 200, με αποτέλεσμα αφενός την καλύτερη εκ των πραγμάτων λειτουργία και διάρθρωση των ανωτέρω φορέων και αφετέρου τη μη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Επιμέλεια: Καλόγηρος Βασίλειος