Προσπάθεια ανασύστασης της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών επιχειρεί ομάδα εκπαιδευτικών. Για αρκετά χρόνια η Πανελλήνια Ένωση αποτελούσε το όργανό το οποίο εκπροσωπούσε τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Μετά το 2011 η λειτουργία της έπαψε ενώ δημιουργήθηκαν πολλοί σύλλογοι αναπληρωτών ανά ειδικότητα.

Όπως αναφέρει το κείμενο της οργανωτικής ομάδας το Υπουργείο Παιδείας υπακούοντας στις εντολές τις τρόικα, οδήγησε χιλιάδες αναπληρωτές σε ηθική και οικονομική εξαθλίωση με τις τεχνητές υπεραριθμίες που προξένησε η αύξηση ωραρίου, την πάγια τακτική της β΄ ανάθεσης μαθημάτων όπως της Ιστορίας και της Χημείας, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή μείωση κονδυλίων για την εκπαίδευση με αποτέλεσμα χιλιάδες αναπληρωτές να οδηγηθούν σε ανεργία.

Στο κείμενό τους γίνεται αναφορά και στην καθυστέρηση της έναρξης της ενισχυτικής διδασκαλίας καθώς όπως αναφέρουν «το υπουργείο επίσης δεν είχε ούτε την πολιτική ευθιξία ,ούτε την κοινωνική ευαισθησία να ξεκινήσει ακόμα και την ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια, παρ’ όλες τις υποσχέσεις των υπευθύνων του υπουργείου, ότι τάχα θα ξεκινούσε τον Οκτώβριο. Παράλληλα οι μηδενικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, αποδεικνύουν πως η Παιδεία είναι η τελευταία προτεραιότητα της κυβέρνησης»

Τέλος απευθύνουν κάλεσμα στους αναπληρωτές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να παραστούν την Παρασκευή 17-01-2014 στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Κορνάρου 12 ) και ώρα 6 το απόγευμα ,προκειμένου να συμφωνήσουν στα οργανωτικά πλαίσια της νέας Π.Ε.Α.