Σύσφιξη σχέσεων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με την Αλβανία

Το ΑΠΘ είναι το πρώτο πανεπιστήμιο που διδάσκει δωρεάν την αλβανική γλώσσα


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
12:50
15/01/2014
Σύσφιξη σχέσεων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με την Αλβανία
4
loading

Τους τρόπους σύσφιγξης των σχέσεων μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Αλβανίας συζήτησαν ο Πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος με τον Πρόξενο της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη Ριζά Πόντα σε συνάντηση που είχαν στο κτίριο Διοίκησης.

Στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Τιράνων, επιστημονικού συμποσίου με θέμα τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, με αφορμή την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της επικείμενης υποψηφιότητας της Αλβανίας ως μέλους της ΕΕ. Το συνέδριο αποφασίστηκε να επικεντρωθεί σε τρεις τομείς δράσης, οικονομία – ανάπτυξη, πολιτισμός – παιδεία και περιβάλλον.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να παραβρεθεί ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου των Τιράνων στην έναρξη των μαθημάτων αλβανικής γλώσσας, που διοργανώνει το ΑΠΘ. Σημειωτέον ότι το ΑΠΘ είναι το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο που διδάσκει την αλβανική γλώσσα και μάλιστα δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους φοιτητές.

Τα μαθήματα, που θα ξεκινήσουν μετά την εξεταστική του Φεβρουαρίου, εντάσσεται στο πλαίσιο της Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Τιράνων, η οποία υπογράφηκε το 1998 και η τελευταία ανανέωσή της, τον Μάρτιο του 2012 που ισχύει έως το 2015, προβλέπει και την ανταλλαγή διδάσκοντα για την διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar laros

  Με την Ρεπουση καθηγήτρια ιστορίας - με πτυχίο Γαλλικής φιλολογίας - στο πανεπιστήμοι Θεσσαλονίκης δεν περιμένω καλύτερες επιλογές

 2. avatar ΒΑΣΙΛΗΣ

  Πάψτε σαπιορήτορες και αναφορατζήδες να εξευτελίζετε τη Φυλή. Μα καλά όλοι οι Πρύτανεις είναι διεθνιστές; Δεν υπάρχει κανείς σαν την Χαρά Νικοπούλου; Δεν υπάρχει κανένας δάσκαλος εθνικιστής; Κανένας ελεύθερος;; Όλοι τους είναι της ίδιας συνομοταξίας, σκυφτοί ραγιάδες απάτριδες.
  ΥΓ: ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

 3. avatar laros

  Σφιχτείτε καλά . Κατι θα βγεί

 4. avatar george1973

  Φοβερο . Απο το καλο στο καλύτερο πάμε ! Εχουν επιλέξει υψηλού επιπεδου συνεργασίες ! Φανταζομαι ότι το Παγκοσμίως Αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο Τιράνων διδάσκει δωρεαν την Ελληνική γλώσσα .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει