Με ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας έκανε γνωστό στον εκπαιδευτικό κόσμο ότι ανακλήθηκε η απόφαση για τη διαθεσιμότητα 26 εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα η ΕΛΜΕ αναφέρει ότι το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση που κατέθεσαν 26 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που υπηρετούσαν σε σχολεία της Β΄θμιας Εκπ/σης Αιτωλοακαρνανίας για αναστολή της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4172/13 με την οποία είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Αυτό σημαίνει ότι το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή του αναστέλλει για εύλογο χρονικό διάστημα την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών οι οποίοι μπορούν άμεσα να επιστρέψουν στα σχολεία που υπηρετούσαν, με το ίδιο καθεστώς εργασίας που είχαν και πριν.

Η ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση του αγώνα των εκπαιδευτικών που ήταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας αφού τους επιτρέπει να γυρίσουν στα σχολεία τους με ψηλά το κεφάλι ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημαντική πολιτική νίκη των εργαζομένων και της κοινωνίας απέναντι στις αυθαίρετες και άδικες επιλογές της κυβέρνησης, αφού ουσιαστικά το δικαστήριο αναγνωρίζει την αυταρχικότητα του νόμου και το έλλειμμα τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητα της διαθεσιμότητας των συναδέλφων των συγκεκριμένων κλάδων.

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας, αναφέρει στο τέλος της ανακοίνωσης για το όλο θέμα ότι πέρα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής που οργάνωσε τους τελευταίους μήνες, θεώρησε αυτονόητο να στηρίξει με κάθε τρόπο και τον δικαστικό αγώνα των συναδέλφων και θα συνεχίσει να το κάνει ως την τελική τους δικαίωση.