Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, Ηλίας Φούτσης συναντήθηκε στις 16 Ιανουαρίου με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Οικονομία Πιέρ Μοσκοβισί, στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Ελλάδα και το γκαλά που παρέθεσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Grand HYATT.

Ο Ηλίας Φούτσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διεθνή δραστηριοποίηση του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College σε Ελλάδα και Πράγα και τη δυναμική συνεργασία του New York College με το Γαλλικό Πανεπιστήμιο Universite Toulouse Capitole 1.

Η εκδήλωση αυτή, όπου το New York College ήταν Χρυσός Χορηγός, επεσήμανε την άριστη συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών, σε οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης αυτών.

Στο δείπνο καλεσμένοι ήταν ο Πρέσβης της Γαλλίας, πρέσβεις ευρωπαϊκών χωρών, Έλληνες και Γάλλοι επιχειρηματίες καθώς και οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες της χώρας.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος New York College εδώ και 30 χρόνια, πρεσβεύει την πολυπολιτισμική εκπαίδευση προσφέροντας σπουδές με διεθνή αναγνώριση και μια ξεχωριστή εμπειρία για ολοκληρωμένες πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα που οδηγούν σε Αμερικάνικο ή Ευρωπαϊκό πτυχίο από διεθνούς κύρους Πανεπιστήμια.

Τα πτυχία BachelorMaster και PhD που αποκτώνται στο New York College από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, αναγνωρίζονται από το υπουργείο Παιδείας (ΣΑΕΠ) ως ισότιμα με τα πτυχία των Ελληνικών Πανεπιστημίων με τα ίδια  επαγγελματικά δικαιώματα (minedu.gr).