Στην Κω και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Πελαργός η αυλή ενός κατοίκου έχει καταντήσει… πάρκινγκ καθώς τα τελευταία 30 χρόνια έχουν καταγραφεί 21 περιστατικά όπου οχήματα γκρέμισαν τον τοίχο και κατέληξαν μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι αγανακτισμένος από τα συνεχόμενα τροχαία και από το γεγονός πως το πρόβλημα παραμένει για τρεις δεκαετίες χωρίς να έχει αλλάξει κάτι. Ανέφερε δε πως δεν τολμά πλέον να βγει έξω από το σπίτι του φοβούμενος κάποιον… απρόσκλητο επισκέπτη, που νομίζει πως οι δρόμοι προσφέρονται για ράλι.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο (26/8). Ο Βασίλης Λέγκος, ιδιοκτήτης της οικίας, μονίμως παθών, βρέθηκε για ακόμη μια φορά μπροστά στον γκρεμισμένο τοίχο της αυλής του.

«Το ευτύχημα είναι πως ο οδηγός του ΙΧ βγήκε σώος από το τροχαίο, καθώς άνοιξαν οι αερόσακοι», λέει ο κ. Λέγκος, ο οποίος δεν μπορεί να εξηγήσει τους λόγους τόσων τροχαίων στην αυλή του. Κάθε φορά υφίσταται ζημίες, τις οποίες πληρώνει από την τσέπη του, πλην μιας φοράς, που ο οδηγός που προκάλεσε την ζημία κατέβαλε ένα ποσό για την αποκατάστασή της.

Ο ίδιος μονάχα υποθέσεις μπορεί να κάνει. Εξήγησε πως μια υπόθεση είναι η υψηλή ταχύτητα μιας και το σπίτι του βρίσκεται πάνω σε τροφή. Εικάζει, λοιπόν, ότι οι οδηγοί που κατεβαίνουν από τον πλαϊνό δρόμο με ιλιγγιώδη και παίρνοντας την στροφή δεν μπορούν να ελέγξουν το όχημά του με αποτέλεσμα αυτό να καταλήγει στην αυλή του.