Ενοχλημένοι είναι πολλοί κάτοικοι στην Αχαΐα από τη συνήθεια οδηγών να παρκάρουν τα 4×4 οχήματά τους πάνω στο… κύμα στην παραλία Γιαννισκάρι. Μάλιστα, λουόμενοι πρόσφατα αντέδρασαν και απειλήθηκε σύρραξη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα pelop.gr, λουόμενοι κατήγγειλαν πως το φαινόμενο είναι ευρέως διαδεδομένο με τους οδηγούς να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σχεδόν στην ακροθαλασσιά για να απολαύσουν το μπάνιο τους αφού κατά πως φαίνεται τους ενοχλεί να παρκάρουν τα οχήματά τους πιο μακριά και να περπατήσουν στην άμμο.

Μάλιστά, το ίδιο μέσο αναφέρει πως την Κυριακή 27 Αυγούστου προκλήθηκε επεισόδιο, όταν λουόμενοι πλησίασαν με άγριες διαθέσεις τους οδηγούς των αυτοκινήτων, επισημαίνοντας τους πως αυτό που κάνουν όχι μόνο είναι παράνομο αλλά θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τις ζωές κάποιων αφού στον αιγιαλό παίζουν παιδιά και κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί, όταν βαριά οχήματα σαν και τα δικά τους κάνουν… σλάλομ στην άμμο προσπαθώντας να βρουν την καλύτερη θέση… πάρκινγκ.

Ορισμένοι από τους οδηγούς αντέδρασαν και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων οι δύο πλευρές δεν πιάστηκαν στα χέρια. Παρόλο που οι τόνοι έπεσαν τα αυτοκίνητα έμειναν στη θέση τους.

Η ανησυχία για περιβαλλοντική καταστροφή

Ωστόσο, επί του θέματος έχουν προειδοποιήσει και πολλές οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ανέφεραν πως η παρουσία τέτοιων οχημάτων μπορεί να καταστρέψει την αμμώδη παραλία, ενώ υπογράμμισαν πως τους μήνες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας «καρέτα καρέτα» καταστρέφονται οι φωλιές.

Για το θέμα είναι ενημερωμένοι και οι τοπικοί φορείς, όμως λόγω της απόστασης αλλά και της δύσκολης προσβασιμότητας… ελάχιστα έχουν παρέμβει. Ετσι η όμορφη παραλία γίνεται «έρμαιο» των οδηγών των SUV, τζιπ, αγροτικών οχημάτων κ.λπ. Θα πρέπει να τονιστεί πως υπεύθυνη για την περιοχή είναι η τροχαία στην Κάτω Αχαΐας. Η οποία όμως διαθέτει… ελάχιστα μέσα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.