Να ανοίξει άμεσα το φαράγγι της Σαμαριάς απαίτησαν σήμερα κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης καθώς ο ΟΦΥΠΕΚΑ το κρατά κλειστό για σχεδόν 10 ημέρες και χωρίς προοπτική για το πότε θα ανοίξει. Σημειώνεται πως η Αγία Ρουμέλη στα νότια του νομού Χανίων και στην νότια έξοδο – είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς, έχει την ιδιαιτερότητα να είναι ένα χωριό στο οποίο υπάρχει πρόσβαση μόνο από την θάλασσα και η οικονομική του επιβίωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επισκεψιμότητα του διάσημου φαραγγιού. Έτσι η οργή των κατοίκων έχει ξεχειλίσει.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr από την Κρήτη

Με αυτά τα δεδομένα η απόφαση του ΟΦΥΠΕΚΑ (που διαχειρίζεται πλέον το φαράγγι) να το κρατήσει κλειστό από τις 14/8 (την επομένη του σεισμού των 4,9 Ρίχτερ) και με άγνωστο το πότε θα επαναλειτουργήσει, έχει επιφέρει τεράστιο οικονομικό πλήγμα πρωτίστως στους κατοίκους της Αγίας Ρουμέλης, αλλά και επιπλέον σε ένα ευρύ φάσμα ασχολούμενων με τον τουρισμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ αρχικά ο ΟΦΥΠΕΚΑ είχε ανακοινώσει πως σήμερα Τρίτη θα επιτρεπόταν η είσοδος επισκεπτών στο φαράγγι με την συμπλήρωση από πλευράς τους, υπεύθυνης δήλωσης «ανάληψης ευθύνης» (!) σε περίπτωση ατυχήματος, τελικά γνωστοποίησε ότι το φαράγγι παραμένει κλειστό εν όψει αυτοψίας από κλιμάκιο γεωλόγων και επιπλέον στην ιστοσελίδα ηλεκτρονικών εισιτηρίων αναγράφεται ότι το φαράγγι θα είναι κλειστό μέχρι και την Παρασκευή 25/8.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι στην «καρδιά» του Αυγούστου με κορύφωση της επισκεψιμότητας ο Οργανισμός έβαλε «λουκέτο» στο φαράγγι για πάνω από 10 ημέρες γεγονός που προκάλεσε την οργή των κατοίκων της Αγίας Ρουμέλης οι σήμερα το μεσημέρι πραγματοποίησαν κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο φυλάκιο που βρίσκεται στην νότια πλευρά του φαραγγιού.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσιεύει το Flashnews.gr, εκεί ήταν συγκεντρωμένοι και πολλοί επισκέπτες οι οποίοι ενώ είχαν προετοιμαστεί να επισκεφθούν το διάσημο σε όλο τον κόσμο μνημείο της φύσης, με απογοήτευση έμαθαν πως απαγορεύεται η είσοδος στο φαράγγι.

Η ανησυχία επιτείνεται και από το ενδεχόμενο οι επιπτώσεις της στάσης του ΟΦΥΠΕΚΑ να επεκταθούν και στην επόμενη τουριστική περίοδο, όχι μόνο λόγω των εύλογων παραπόνων των τουριστών, αλλά και από το ότι ο Οργανισμός επικαλείται – ουσιαστικά – επικινδυνότητα για την διέλευση των πεζοπόρων, με ενδεχόμενο τον κίνδυνο η επίσκεψη στο φαράγγι της Σαμαριάς να βρεθεί εκτός των προγραμμάτων των τουριστικών γραφείων.