Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της δημοσιογράφου Ίσμας Τουλάτου, η οποία έχασε τη ζωή της λίγα 24ωρα πριν γεννήσει το πρώτο της παιδί. Η ιατροδικαστική είναι εκείνη που αναμένεται να «δείξει» την αιτία.

Το νεογέννητό της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα και οι γιατροί δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή. Η δημοσιογράφος κατέρρευσε ξαφνικά στο σπίτι της, όταν φέρεται να είπε «δεν αισθάνομαι καλά».

Ο Στέφανος Χανδακάς, μαιευτήρας – γυναικολόγος μίλησε στην εκπομπή «Alpha Τώρα», όπου τόνισε: «Αυτό που ονομάζουμε κύηση υψηλού κινδύνου περιλαμβάνει δύο κατηγορίες γυναικών: τις γυναίκες που μένουν έγκυες μετά τα 40 και τις γυναίκες που μένουν έγκυες κάτω από τα 18. Αυτές οι δύο κατηγορίες – τα δύο άκρα της αναπαραγωγική ηλικίας των γυναικών – έχουν έναν σχετικά αυξημένο κίνδυνο κατά την κύηση. Αυτοί είναι γνωστοί κίνδυνοι ο οποίοι παρακολουθούνται.

Οι γυναίκες στην Ελλάδα και στην ΕΕ μπορούν να κυοφορήσουν μέχρι την ηλικία των 54 ετών. Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και όλες οι επιτροπές βιοηθικής έχουν αξιολογήσει τις υφιστάμενες μελέτες και κρίνουν ότι μια γυναίκα μπορεί μέχρι τα 54 με ασφάλεια να κυοφορήσει».

Ποια ήταν η Ίσμα Τουλάτου

Η Ίσμα Τουλάτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Ήταν απόφοιτος της Πρότυπης Σχολής Αναβρύτων, πτυχιούχος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος πιάνου και ανώτερων θεωρητικών του Ωδείου Αθηνών.

Λάτρευε τη μουσική, την όπερα, τη μόδα, τον πολιτισμό και ήθελε από πολύ μικρή να γίνει δημοσιογράφος. Τη δημοσιογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1995 στον «Τύπο της Κυριακής» όπου παρέμεινε έως το 1997, καλύπτοντας το πολιτιστικό ρεπορτάζ, με κύριο τομέα ευθύνης το θέατρο, τα εικαστικά και τις συνεντεύξεις προσωπικοτήτων. Στη συνέχεια, εργάστηκε στο «ΒΗΜΑ», επίσης στο πολιτιστικό ρεπορτάζ, για θέματα θεάτρου και μουσικής, τόσο στην ημερήσια έκδοση όσο και στο ένθετο «Το άλλο Βήμα» της Κυριακής. Από το 2000 απασχολήθηκε παράλληλα στο «ΒHmagazino» και σε άλλα περιοδικά, όπως τα «Bazaar», «Elle», «Madame Figaro» κ.ά., πάντοτε για θέματα μόδας και πολιτισμού.

Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με την «Athens Voice» και την ιστοσελίδα iefimerida.gr

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας που διέγραψε ως συντάκτρια του πολιτιστικού ρεπορτάζ είχε πολλές επιτυχίες και αποκλειστικότητες στο ενεργητικό της. Θα μείνουν ζωντανά στην μνήμη των συνεργατών και των αναγνωστών της οι συνεντεύξεις της με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, τα καίρια άρθρα της, με όλες τις εξελίξεις από τον χώρο της σύγχρονης όπερας και της κλασικής μουσικής, το μόνιμο «παρών» της στις συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Ηρωδείου και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ). Με την ΕΛΣ, είχε συνεργαστεί, μάλιστα, τα τελευταία χρόνια σε ένα πρωτοποριακό project, δικής της εμπνεύσεως και επιμέλειας, το «Όπερα και Μόδα», όπου κατάφερε να συνδυάσει δύο σημαντικές αγάπες της σε ένα υβριδικού χαρακτήρα δρώμενου, με τη σύμπραξη εξαιρετικών συντελεστών.