Η βραχυχρόνια ενοικίαση είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στον τομέα του τουρισμού και των ακινήτων. Πρόκειται για τη διαδικασία ενοικίασης ακινήτων για μικρό χρονικό διάστημα, συνήθως λιγότερο από ένα μήνα, για διακοπές ή επαγγελματικούς σκοπούς. Αυτού του είδους η ενοικίαση μπορεί να είναι πολύ επικερδής για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ειδικά αν έχουν ένα ακίνητο σε μια δημοφιλή τουριστική περιοχή.

Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές, ώστε να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας, σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να ενοικιάσετε το ακίνητο σας με αυτό τον τρόπο.

Δημιουργείστε μία αξέχαστη εμπειρία για τους επισκέπτες σας

Η δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας για τους επισκέπτες είναι ζωτικής σημασίας για τη βραχυχρόνια ενοικίαση. Οι επισκέπτες “αγοράζουν” περισσότερα από μια απλή διαμονή, θέλουν να ζήσουν μια αυθεντική εμπειρία και να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους.

Ως ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι στο χέρι σας να τους το προσφέρετε. Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που θα πρέπει να φροντίσετε είναι η καθαριότητα του χώρου. Επίσης, θα πρέπει να παρέχετε ορισμένες ανέσεις για τους επισκέπτες σας, όπως είδη προσωπικής υγιεινής αλλά και τρόπους ψυχαγωγίας, όπως για παράδειγμα μία συνδρομή σε κάποια υπηρεσία streaming.

Έξαλλου αν οι επισκέπτες σας δεν είναι ευχαριστημένοι θα σας βαθμολογήσουν χαμηλότερα και αυτό με τη σειρά του θα ρίξει τη ζήτηση του ακινήτου σας και σαφώς τα κέρδη σας.

Προωθήστε το ακίνητο σας

Αν δεν παρουσιάσετε πρώτα εσείς σωστά το ακίνητο σας και τις παροχές του δε θα το κάνει κανείς άλλος για εσάς! Η επιτυχής βραχυχρόνια ενοικίαση εξαρτάται από την ικανότητα των ιδιοκτητών ακινήτων να προωθήσουν την ιδιοκτησία τους στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες. Πρόκειται για μία διαδικασία που θα αυξήσει το ενδιαφέρον των πιθανών επισκεπτών για το ακίνητο συνεπώς και τον αριθμό των κρατήσεων.

Ενοικίαση

Το πρώτο βήμα για την προώθηση της ιδιοκτησίας σας είναι να δημιουργήσετε ιστοσελίδα για τη βραχυχρόνια ενοικίαση του σπιτιού σας. Η ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι ελκυστική και εύκολη στην πλοήγηση, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται οι επισκέπτες.

Το δεύτερο βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα πλήρες προφίλ στις ιστοσελίδες κρατήσεων. Αλλά και να προωθήσετε το ακίνητο σας μέσω των social media. Για παράδειγμα, ένα προσεγμένο προφίλ του ακινήτου σας στο instagram με επαγγελματικές φωτογραφίες, που αναδεικνύουν τις ομορφιές και τις παροχές του, θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Προστατέψτε την περιουσία σας

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι να προστατέψετε το σπίτι σας και το περιεχόμενο του. Μην ξεχνάτε ότι οι πιθανοί πελάτες σας είναι άνθρωποι που δε γνωρίζετε, οπότε ο χώρος σας θα πρέπει να είναι ασφαλισμένος για τυχόν φθορές, ατυχήματα και απώλειες που μπορεί να συμβούν.

Μέσα από το πρόγραμμα HOME PACK Βραχυχρόνιας Μίσθωσης της MINETTA θα είστε απόλυτα σίγουροι για την ασφάλεια της περιουσίας σας, καθώς με την ύπαρξη ενός ασφαλιστηρίου προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη της κατοικίας κατά την περίοδο μίσθωσης, αλλά και κατά την περίοδο ιδιοκατοίκησης.