Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες σε δήμους και Δασαρχείο μετά από αναφορές για εμφάνιση αρκούδας στον ορεινό όγκο του Χορτιάτη πέριξ της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στους δήμους Πυλαίας Χορτιάτης και Θέρμης, κοντά, μάλιστα, σε κατοικημένες περιοχές.

Όπως μεταδίδει το Voria, πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, για την ίδια νεαρή αρσενική αρκούδα που είχε κάνει την εμφάνισή της το προηγούμενο διάστημα σε περιοχές της ορεινής Χαλκιδικής, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε μελίσσια, πονοκέφαλο σε αγρότες και κτηνοτρόφους και αναστάτωσε στους κατοίκους του Ταξιάρχη, του Πολυγύρου και του Βάβδου.

Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη εμφάνιση αρκούδας σε ορεινό όγκο στα περίχωρα της πόλης της Θεσσαλονίκης. Την Τρίτη το πρωί μελισσοκόμος ειδοποίησε την περιβαλλοντική οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ» ότι είδε ζημιές στα μελίσσια του στην περιοχή του Χορτιάτη.

Μετά από επιθεώρηση μελών της οργάνωσης διαπιστώθηκε πως επρόκειτο όντως για αρκούδα. «Αναμένεται να κάνουμε ανάλυση DNA στις τρίχες που εντοπίσαμε, αλλά από τις πατημασιές του συμπεραίνουμε πως είναι αρκετά πιθανό να είναι η ίδια αρκούδα που είχε εμφανιστεί σε περιοχές της Χαλκιδικής όλο το προηγούμενο διάστημα», είπε στη Voria.gr ο υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας της οργάνωσης, Γιώργος Θεοδωρίδης.

«Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με το Δασαρχείο για να ενεργοποιήσουν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, όπως προβλέπεται από τον νόμο», τόνισε.