Η δεξιότητα ενός οδηγού ασθενοφόρου γλίτωσε τα χειρότερα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς νεογέννητου που είχε διασωληνωθεί προς το νοσοκομείο του Ηρακλείου στην Κρήτη, καθώς το λάστιχο του οχήματος έλιωσε εν κινήσει.

Στο δρόμο προς το Ηράκλειο το μεσημέρι της Τρίτης (25/4) ο οδηγός του ασθενοφόρου συνειδητοποίησε πως το τιμόνι δεν υπακούει απόλυτα και ένιωσε ένα ισχυρό τράνταγμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα fonien.gr. Κατάφερε να ακινητοποιήσει εγκαίρως το όχημα στην άκρη του δρόμου στην περιοχή Τάρμαρος και αποτράπηκαν τα χειρότερα τόσο για το διασωληνωμενο μωρό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό που αποτελούσε το πλήρωμα του οχήματος.

Το ασθενοφόρο κινούνταν με αυξημένη ταχύτητα λόγω του έκτακτου συμβάντος όταν ο οδηγός ένιωσε το τιμόνι να τρέμει. Το πρόβλημα είχε να κάνει με το φθαρμένο λάστιχο του οχήματος, που είχε λιώσει με αποτέλεσμα να σκάσει. Ο οδηγός πρόλαβε και έκανε στην άκρη του δρόμου, ενώ ειδοποιήθηκε και η αστυνομία για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Η θερμοκοιτίδα με το νεογνό και οι γιατροί επιβιβάστηκαν σε άλλο ασθενοφόρο που είχε ήδη φτάσει ώστε να μεταφερθεί το περιστατικό σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.