Συνεχίζεται το «ξήλωμα» των πολεοδομικών αυθαιρεσιών στη Μύκονο, με τις Αρχές να εντοπίζουν μάλιστα και αστυνομικό, ο οποίος έστελνε SMS σε καταστηματάρχες πριν γίνει έλεγχος από την Αστυνομία!

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έχει σχηματίσει δικογραφία σε βάρος αστυνομικού που υπηρετεί στη Μύκονο, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες, που έχουν επιβεβαιωθεί μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, έστελνε μηνύματα σε επιχειρηματίες του νησιού για να τους ειδοποιήσει για ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο σπίτι του εν λόγω αστυνομικού εντοπίστηκε και χρηματικό ποσό, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως τα χρήματα ανήκουν σε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και αυτό στη Μύκονο.

Ξεκίνησε το ξήλωμα σε γνωστό κατάστημα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εκπομπή, οι πρώτες αποφάσεις για κατεδάφιση αυθαιρεσιών στη Μύκονο έχουν ξεκινήσει και μάλιστα οι αποφάσεις έχουν θυροκολληθεί στα καταστήματα.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ένα από τα γνωστότερα καταστήματα του νησιού, στο οποίο εργάτες έχουν ξεκινήσει και αφαιρούν τμήματα της οροφής του μαγαζιού, ενώ σε ένα άλλο εργάτες πιάστηκαν στα… πράσα την Μεγάλη Εβδομάδα να χτίζουν προέκταση!

Σε επόμενη φάση, αναμένεται και συνδρομή της αστυνομίας σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δε συμμορφωθούν με τις αποφάσεις κατεδάφισης.