Ένας καφές ή ένα ποτό με την παρέα πάντα αποτελούν ιδανική αφορμή για έξοδο. Όταν αυτά, δε, συνδυάζονται και από καταπληκτική θέα στην Ακρόπολη, τότε έχετε ακόμη έναν (σημαντικό) λόγο για να μην πείτε όχι στην πρόταση των φίλων σας.

Τα στέκια που ακολουθούν παρακάτω εκτός από το αγαπημένο σας κοκτέιλ ή έναν απολαυστικό καφέ, προσφέρουν και την Ακρόπολη σε gros plan.

City Zen

Στα αδιαμφισβήτητα δυνατά «χαρτιά» του, που μας κάνουν να το επιλέγουμε ξανά και ξανά, η εκπληκτική open air ταράτσα του, απ’ όπου η θέα στην Ακρόπολη είναι απρόσκοπτη και μαγευτική. Λειτουργεί όλο το χρόνο, πάντα καιρού επιτρέποντος, ενώ στα συν του συγκαταλέγεται το μπαλκόνι περιμετρικά του εσωτερικού του χώρου.

Tο all day bar-restaurant, επί της Μητροπόλεως (νο 80), με την οικεία ατμόσφαιρα και τη ρετρό αισθητική αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, φαγητό και ποτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η κουζίνα του εστιάζει στη μεσογειακή γαστρονομία, με προτάσεις όπως ριζότο, burgers, ζυμαρικά και πίτσα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Hill Athens

Με σημαντικό προτέρημά του το γεγονός ότι βρίσκεται στη σκιά τεσσάρων ιστορικών λόφων της πόλης (απ’ όπου είναι εμπνευσμένη και η ονομασία του) το Hill Athens «υποκλίνεται» στον επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης ακριβώς απέναντί του. Στον κεντρικό πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου (νο 27) στο Θησείο το ζεστό και φιλόξενο μπιστρό προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με προτάσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, η οποία αντλεί έμπνευση από την απλότητα της πρώτης ύλης και την ελληνική γη.

Retire

Το Ergon House μας έχει συνηθίσει μόνο σε πρωτότυπες ιδέες, όπως και αυτή που συναντάται στην ταράτσα του (Μητροπόλεως 26- 28). Φωτάκια που δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, η Ακρόπολη σε gros plan και ένα μπαρ- καντίνα με ελάχιστες αλλά νόστιμες γευστικές προτάσεις και σούπερ cocktails για τα βράδια κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας.

Sense

Στον τελευταίο όροφο του AthensWas στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (νο 5), το εστιατόριο Sense Restaurant σας προσκαλεί να κάνετε ένα γευστικό break, με την Ακρόπολη σε gros plan. Σε ένα προσεγμένο περιβάλλον και με φόντο την καλύτερη θέα της πόλης, θα δοκιμάσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα ελληνική κουζίνα με σύγχρονη άποψη.