Με ένα αποτρόπαιο θέαμα ήρθε αντιμέτωπος ένας κάτοικος του Βόλου σήμερα, όταν είδε πως τέσσερα νεογέννητα γατάκια είχαν πεταχτεί σε κάδο σκουπιδιών στη συνοικία Χρυσοχοΐδη στον Βόλο, στη συμβολή των οδών Δαβάκη – Παπανικολάου. Ο δράστης παραμένει άγνωστος.

Ο περίοικος ενημέρωσε την Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, ενώ ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με το magnesianews.gr, στο σημείο πήγαν πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν από τον κάδο τα τέσσερα νεογέννητα γατάκια με τον ομφάλιο λώρο, τα οποία βρίσκονταν μέσα σε ένα τσουβάλι.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της Φιλοζωικής «ο «άνθρωπος» που το έκανε, είχε τοποθετήσει το κάθε ένα γατάκι σε ξεχωριστή νάιλον σακούλα και όλες μαζί οι σακούλες ήταν μέσα στο τσουβάλι. Δυστυχώς από το απεγκλωβισμό, τα δύο από τα τέσσερα γατάκια ήταν ήδη νεκρά. Η κυρία που άκουσε το κλάμα των γατιών και έσωσε τα δύο από αυτά, τα παρέδωσε σε κτηνίατρους.

Πριν λίγη ώρα εθελόντρια της ομάδας μας, ενημερώθηκε από διερχομενη κάτοικο της περιοχής Χρυσοχοιδη, ότι μέσα σε κάδο…

Posted by Φιλοζωική Ομάδα Βόλου on Wednesday, April 19, 2023

Η Φιλοζωική Ομάδα αναφέρει ότι επιμένει στην σύγκλιση της 5μελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Βόλου και ότι πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτες γάτες. Δυστυχώς, όμως, όπως αναφέρουν, οι στειρώσεις των αδέσποτων γατιών στην πόλη γίνονται μόνο με ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ στις περισσότερες πόλεις της χώρας υπάρχει πρόγραμμα στειρώσεων.