Υλικά

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 1 1/2 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 κ. σ. φρέσκο βασιλικό
  • 1/2 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο
  • 2 κ. σ. τυρί κρέμα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένη πάπρικα
  • Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
  • Πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, το ψιλοκομμένο σπανάκι, την τριμμένη παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το σχοινόπρασο και το τυρί κρέμα. Αλατοπιπερώστε το μείγμα ανάλογα με τη γεύση.
  3. Κόψτε προσεκτικά τις πλευρές του στήθους κοτόπουλου χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, για να δημιουργήσετε μεγάλες τσέπες.
  4. Βάλτε περίπου τη μισή γέμιση στην τσέπη κάθε στήθους και, στη συνέχεια, πιέστε απαλά για να τις κλείσετε.
  5. Μεταφέρετε τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί και περιχύστε τα με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με την πάπρικα.
  6. Ψήστε τα στήθη κοτόπουλου για 25 λεπτά Θα είναι έτοιμα όταν η εσωτερική θερμοκρασία τους δείξει 74 βαθμούς.
  7. Σερβίρετε αμέσως.