Με δάκρυα στα μάτια και τη φωνή Παύλου Σιδηρόπουλου να τραγουδά «Έχε το νου σου στο παιδί…» όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (4/3) στο Σύνταγμα αποχαιρέτησαν τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών.

Θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ άφησαν 57 φαναράκια στον αθηναϊκό ουρανό.

«Είμαστε σήμερα εδώ για την Αγάπη, την Αναστασία, τον Βάιο, τη Θώμη, τον Κυπριανό, τον Παναγιώτη, την Χρύσα…, 57 άνθρωποι εξακριβωμένα και δεκάδες ακόμα αγνοούμενοι, οι περισσότεροι νέοι στην ηλικία όπως κι εμείς, που έβγαλαν εισιτήριο για το τρένο χωρίς επιστροφή.

Ο καθένας τους είναι ένας από εμάς και ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους.

Είμαστε εδώ για τις οικογένειες και τους οικείους όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους, για τους τραυματίες και όλους τους επιβάτες που παλεύουν να σταθούν όρθιοι και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Για τις μανάδες που άδικα περίμεναν το παιδί τους να απαντήσει στο μήνυμα “στείλε όταν φτάσεις”. Δεν έφτασε ποτέ, αλλά εμείς “θα πάρουμε εκδίκηση για σένανε μικρέ”, όπως λέει και το σύνθημα των μαθητών και φοιτητών στις χθεσινές συγκλονιστικές πορείες που τράνταξαν όλη τη χώρα και όλες τις καρδιές.

Είμαστε εδώ για να αποκαλύψουμε την αλήθεια. Την αλήθεια που θάψανε με τα ψέματα, τις δικαιολογίες, την υποκρισία τους.

Είμαστε εδώ γιατί έχουμε μάθει να μη σιωπάμε μπροστά στα εγκλήματα των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους τους, αλλά να σφίγγουμε τα δόντια και να αγωνιζόμαστε κόντρα στις αιτίες και τους ενόχους» τόνισε στην ομιλία του ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

«Τώρα δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα. “Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή”. Τους το χρωστάμε» πρόσθεσε.

Ο Θοδωρής Κωτσαντής μίλησε για «προδιαγεγραμμένο έγκλημα», σημειώνοντας ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν μπήκαν ποτέ σε λειτουργία από καμία κυβέρνηση, από καμία εταιρεία γιατί «αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, «αυτοί που τρέξανε να κάνουν τους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς, άφησαν τους σιδηροδρόμους χειροκίνητους».

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast