Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους πραγματοποιεί η ΚΝΕ μπροστά από τη Βουλή. «Η οργή που νιώθουμε, θα γίνει ποτάμι αγώνα» είναι ένα από τα συνθήματων όσων συμμετέχουν και ζητούν δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.

«Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. Έχουμε μεγάλες ευθύνες να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Σπάμε τη σιωπή, την υποκρισία, την προπαγάνδα της ψευτιάς.

Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και οι ένοχοι γνωστοί» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ.

Ένα μαύρο πανί απλώθηκε μπροστά στη Βουλή στην έναρξη της συγκέντρωσης, με τσάντες σχηματίστηκε η φράση «Δεν ξεχνώ», ενώ με αναμμένα κεριά γράφτηκε το σύνθημα «Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας».

«Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με ενόχους κράτος και εταιρεία, τόνισε ο Άγγελος Θωμόπουλος, στέλεχος της ΚΝΕ, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ στη συγκέντρωση. «Δυναμώνουμε τον αγώνα, θα γίνουμε η φωνή των νεκρών», πρόσθεσε.

Λίγο πριν το τέλος της συγκέντρωσης οι συμμετέχοντες άφησαν στον ουρανό φαναράκια για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θ. Γκιώνης, Ν. Σοφιανός, Θ. Χιώνης και ο Δ. Τσακνής υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

«Είμαστε σήμερα εδώ για την Αγάπη, την Αναστασία, τον Βάιο, τη Θώμη, τον Κυπριανό, τον Παναγιώτη, την Χρύσα…, 57 άνθρωποι εξακριβωμένα και δεκάδες ακόμα αγνοούμενοι, οι περισσότεροι νέοι στην ηλικία όπως κι εμείς, που έβγαλαν εισιτήριο για το τρένο χωρίς επιστροφή.

Ο καθένας τους είναι ένας από εμάς και ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους.

Είμαστε εδώ για τις οικογένειες και τους οικείους όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους, για τους τραυματίες και όλους τους επιβάτες που παλεύουν να σταθούν όρθιοι και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Για τις μανάδες που άδικα περίμεναν το παιδί τους να απαντήσει στο μήνυμα “στείλε όταν φτάσεις”. Δεν έφτασε ποτέ, αλλά εμείς “θα πάρουμε εκδίκηση για σένανε μικρέ”, όπως λέει και το σύνθημα των μαθητών και φοιτητών στις χθεσινές συγκλονιστικές πορείες που τράνταξαν όλη τη χώρα και όλες τις καρδιές.

Είμαστε εδώ για να αποκαλύψουμε την αλήθεια. Την αλήθεια που θάψανε με τα ψέματα, τις δικαιολογίες, την υποκρισία τους.

Είμαστε εδώ γιατί έχουμε μάθει να μη σιωπάμε μπροστά στα εγκλήματα των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους τους, αλλά να σφίγγουμε τα δόντια και να αγωνιζόμαστε κόντρα στις αιτίες και τους ενόχους» τόνισε στην ομιλία του ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast: