Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη περιέγραψε επιβάτης της αμαξοστοιχίας που είχε αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε, έξω από το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν από τη σύγκρουση, άκουσε τους ανθρώπους από το προσωπικό του τρένου, να συζητούν στον διάδρομο και να λένε «τι μαλ… γίνονται εδώ πέρα, πού είναι ο υπεύθυνος;», ενώ βάδιζαν με γοργό βήμα στον διάδρομο. «Λίγο μετά ακούσαμε το μπαμ».

Ο 28χρονος άνδρας αναφέρθηκε στη στιγμή της σύγκρουσης, την οποία χαρακτήρισε «επίγεια κόλαση» και περιέγραψε τι συνέβη αμέσως μετά: «Υπήρξαν πολλοί που πανικοβλήθηκαν, αλλά υπήρχαν και κάποιοι που βοηθούσαν τους άλλους», ενώ ανέφερε πως έβλεπαν τα τρένα να παίρνουν φωτιά καθώς η εστία δεν ήταν μονάχα μια αλλά πολλές.

«Εκείνη την ώρα έκανα τον σταυρό μου. Επικρατούσε πανικός, μια κυρία φώναζε για το παιδί της, μια άλλη κοπέλα φώναζε ότι είχε παγιδευτεί και δεν μπορούσαμε να βρούμε ποιο είναι το πάνω και ποιο το κάτω! Ήταν το δύσκολο βαγόνι που σχεδόν γύρισε. Τώρα, φέραμε πολλές κωλοτούμπες ή μία, κανείς δεν ξέρει. Θυμάμαι ότι ήταν υπό κλίση το βαγόνι και ευτυχώς βρήκαμε ένα σπασμένο τζάμι που, ήταν αρκετά ψηλά, δεν είχαμε και άλλη επιλογή. Η φωτιά θα μας έκαιγε! Προσπαθούσαμε παράλληλα όσοι έβγαιναν, οι άλλοι να την σβήνουν». Συνέχισε λέγοντας:

«Δεν ήταν μία η φωτιά, για να μην γίνει παρεξήγηση. Στο δικό μας μόνο βαγόνι ήταν δύο μικρές φωτιές. Προσωπικά έχω αρκετά χτυπήματα στο κεφάλι από την σύγκρουση και σίγουρα, μέσα σε όλο τον πανικό, έχω παντού μώλωπες αλλά δεν νομίζω να είναι κάτι ανησυχητικό».

Ο τραυματίας επιβάτης του τρένου είπε επίσης ότι είχε να χρησιμοποιήσει τρένο από την ηλικία των 16 ετών και το έκανε χθες, διότι το τρένο είναι ένα ασφαλές μεταφορικό μέσο και άνετο για να μεταβεί στη Λάρισα.