Μήνυμα του 112 εστάλη το απόγευμα του Σαββάτου (4/2) στις 17:35 στους κατοίκους της Αττικής, ενόψει της κακοκαιρίας Barbara που πλήττει ήδη τη χώρα μας ενώ λίγο πριν τις 19:00 στάλθηκε και δεύτερο το οποίο κάνει λόγω για επικίνδυνες χιονοπτώσεις.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε επίσης και στους κατοίκους της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας και των Σποράδων προειδοποιώντας του για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου στην περιοχή τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες της 5/2/2023 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Το μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους της Αττικής στις 17:35:

Το δεύτερο μήνυμα που στάλθηκε στους κατοίκους της Αττικής:

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός αναφορικά με την κακοκαιρία Barbara που μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να φέρει χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρό παγετό, πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός, θα σταλούν προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους της Εύβοιας, των βορείων Σποράδων, της Μαγνησίας, της Φθιώτιδας, και της Βοιωτίας ενώ εξετάζεται η πιθανότητα να εκδοθούν και άλλα προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους και άλλων περιοχών, ανάλογα βεβαίως με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.